Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2020

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 05-15-2022, 08:05 PM
aftermid aftermid is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: miami, Fl. USA
Posts: 152
Default Pro Tools Ultimate Not Saving

Hi,
This seems to be an intermitten problem with a session I am doing. About 20 min. into the session Pro Tools won't allow me to save and posts up an error message. I can't do a "Save As" either. I try creating a new session and importing session data from the problem session and then I get one of the two following errors: "Can't open because the session was created on a newer or older version of Pro Tools." which isn't the case.

Sometimes during the session I also get a "can't do a auto Session Back" error.
If I reboot and open the session, it saves fine, but I've lost my previous work. I now have to go to the session back ups folder and look for the newest session and import the latest audio files and reconstruct the tracks I did previous to the best of my memory.

The session is being done on a external 4TB LaCie drive with over 3TB of memory still available. I can't replicate this problem consistently. I've seen other posts on the forum with similar issues, but there from like 2008 or 2010, none give a real solution in the end.

As you know, Pro Tools tech support won't help without their ASC for a fee to help, unlike other softwares tech support departments that want to help their customers. I've actually used ASC for this problem before and they couldn't figure it out. They just gave suggestions for the problem that never really resolved. For the huge amount of money we pay for Pro Tools you'd think someone could answer a phone or email without charging, but I digress.

Don't know how to find out what it the cause of this. I am using a Mac Mid 2012 Pro 3.4 Ghz Quad Core with 12 gigs of ram.

Any suggestions or ideas would be greatly appreciated. Thanks in advance.
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Ultimate / Pro Tools perpetual license renewal coming up soon... Justin1524 Pro Tools 1 06-21-2021 05:43 PM
Saving Issues 2021.3.1 Ultimate Mojave 64gB ram mrchristopher Pro Tools 5 04-29-2021 12:46 AM
Pro Tools Standard->Pro Tools Ultimate Cross-grade clarifications. Akiz Licensing & Accounts 8 08-30-2019 10:34 AM
PT ultimate not saving my window arrangment ericsvizeny Pro Tools 2019 3 06-15-2019 12:31 AM
Latency with Pro Tools Ultimate vs. regular Pro tools 2018 DualCoreX2 macOS 5 04-25-2018 08:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com