Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2021, 01:32 PM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 186
Default Is there a way to pair Avid Control apps on tablets with Artist Mixes?

Is there a way to pair the Control app with Artist Mixes like you can with the S1?

And also, can you pair it with the Artist Control?
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Big Sur 11.5.2 | Avid HD Native Thunderbolt | Avid HD Omni | Pro Tools Ultimate | Avid Artist Control | Avid Artist Mix
|
Avid Artist Transport | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2021, 03:53 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,516
Default Re: Is there a way to pair Avid Control apps on tablets with Artist Mixes?

No. Only the S1 units can be paired with the Control app.
No. Can't pair with the Artist Control.
__________________
Pro Tools Ult 2021.12, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2021, 04:51 PM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 762
Default Re: Is there a way to pair Avid Control apps on tablets with Artist Mixes?

Quote:
Originally Posted by Focuret View Post
Is there a way to pair the Control app with Artist Mixes like you can with the S1?

And also, can you pair it with the Artist Control?
By “pairing” do you mean using the Control App in Meter mode like with S1’s or just in conjunction with the Artist Mixes?

In EuControl you can add Artist Mix and Artist Control and Avid Control app to your configuration but if using Artist Mixes you cannot add additional Avid Control app tablets as Meters.

You can use Avid Control Desktop for meters.

As of 2019 you can use Avid Control app in conjunction with an Artist Control surface Not in meters mode

Last edited by its2loud; 09-11-2021 at 05:53 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2021, 05:34 PM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 186
Default Re: Is there a way to pair Avid Control apps on tablets with Artist Mixes?

Quote:
Originally Posted by its2loud View Post
By “pairing” do you mean using the Control App in Meter mode like with S1’s or just in conjunction with the Artist Mixes?

In EuControl you can add Artist Mix and Artist Control to your configuration but if using Artist Mixes you cannot add additional Artist Control tablets as Meters.

You can use Avid Control Desktop for meters.

As of 2019 you can use Avid Control in conjunction with an Artist Control. Not in meters mode

I meant in meter mode like the S1. About Control app with Artist Control, what did you mean? What can I do now?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Big Sur 11.5.2 | Avid HD Native Thunderbolt | Avid HD Omni | Pro Tools Ultimate | Avid Artist Control | Avid Artist Mix
|
Avid Artist Transport | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #5  
Old 09-11-2021, 05:51 PM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 762
Default Re: Is there a way to pair Avid Control apps on tablets with Artist Mixes?

You can use an Artist Control surface with the Avid Control App. They work in conjunction with one another
Reply With Quote
  #6  
Old 09-11-2021, 05:57 PM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 186
Default Re: Is there a way to pair Avid Control apps on tablets with Artist Mixes?

Quote:
Originally Posted by its2loud View Post
You can use an Artist Control surface with the Avid Control App. They work in conjunction with one another

How do they work and how would I set it up? Drag the Control App into the Artist Control in Eucon settings or? I gave my son back his iPad so can’t test it all out at the moment.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Big Sur 11.5.2 | Avid HD Native Thunderbolt | Avid HD Omni | Pro Tools Ultimate | Avid Artist Control | Avid Artist Mix
|
Avid Artist Transport | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #7  
Old 09-11-2021, 06:34 PM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 762
Default Re: Is there a way to pair Avid Control apps on tablets with Artist Mixes?

Quote:
Originally Posted by Focuret View Post
How do they work and how would I set it up? Drag the Control App into the Artist Control in Eucon settings or? I gave my son back his iPad so can’t test it all out at the moment.


Sent from my iPhone using Tapatalk
They’re both added as separate devices. Avid Control as one. Artist Control surface as the other I believe.

It’s been a few years since I’ve done this configuration.

You can browse the setup guide here

https://resources.avid.com/SupportFi...es_v2021.6.pdf


And also note this.
Control Touchscreen Assignments (Soft Keys View in the Control App and Artist Control)
The Control app and Artist Control share all Soft Key assignments, so changes to Soft Key assignments for the Control app affect any existing Artist Control Soft Key assignments, and vice-versa. If using these controllers simultaneously, only use the Soft Keys on one or the other; do not switch back and forth between Soft Keys on the Control app and Artist Control.

Last edited by its2loud; 09-11-2021 at 06:47 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ex MC Control/Artist Control users and now AVID Dock User. Questions Zak7 Avid S1, S3, Dock and Control 8 03-11-2021 12:30 PM
S3 with 2 tablets running Avid Control SplitTheDifferenceAudio Avid S1, S3, Dock and Control 5 04-30-2020 12:47 PM
Artist Mix and Control not functioning with third-party apps since OS update mikeidge Artist Series 2 11-27-2017 10:48 AM
2 avid artist mixes and one artist control V2 for sale Brandonx1 Buy & Sell 2 03-21-2016 10:55 PM
Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control lberrios1962 Pro Tools 10 18 05-26-2012 01:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com