Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-16-2013, 04:50 PM
imettaman's Avatar
imettaman imettaman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Guelph
Posts: 7
Default *sigh* Another Newbie

Hello all,
As with so many others I am a newbie to Pro Tools though not to computers and/or recording software. Pro Tools is a big jump for me, though, a big jump. Every time I feel like I am making a little progress something comes up and I am starting over...again. Veritably, one step forward, two steps back...

I have made two files, one containing the hdwr list from Sandra, the other containing the barebones sftwr from Sandra. Rather than burying this intro I thought I would wait and include either or both with my next entry should they be required.

Several days ago I attempted to install the upgrade to 11.0.02 on my Windows 8 64-bit OS. It did not go well; when I tried to load PT it hung solid before I even got past handshakes and what would you like to do fair user?

I uninstalled PT and put the old 11.0.0 back up. Everything appeared to be A-Okay. Today, though, I am experiencing a new symptom. When I try to C+P a drum loop across from the Workplace to the track in a newly created song, the program hangs and goes into a 'not responding' loop.

I will provide whatever info is required and I do hope the general response is civil. I have taken in a GREAT deal of info in the past week or two and quite frankly I am feeling a little cowed by all of this at this point.

One small step at a time is fine with me. I have lots of time and a willing mind to offer.

Thanks in advance.

Dave
__________________
Time is getting closer, I read it on a poster
Fanatical exposers, on corners prophecy
Alice
Reply With Quote
  #2  
Old 12-16-2013, 06:01 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 15,467
Default Re: *sigh* Another Newbie

You attempted to install 11.0.2 over an existing install or you did an uninstall Pro Tools 11.0 first? You want to always do the uninstall if you have a full installer like 11.0.2 Do you have a Pro Tools 10 co-install? (what version?)

If Pro Tools 11.0 was working for you why did you upgrade to Pro Tools 11.0.2?

What exactly is a "not responding loop". What exactly are you doing and what exactly happens on the screen. You are trying to paste that loop into what kind of track?

Start by reading the "Help us Help You - READ THIS Before Posting!" above on this page and post a Sisoft Sandra report for your PC.

Have you completely optimized your system for Pro Tools, followed every little instruction no matter how silly seeming or inconvenient.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-16-2013, 06:18 PM
imettaman's Avatar
imettaman imettaman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Guelph
Posts: 7
Default Re: *sigh* Another Newbie

Hi and thanks again,
Yes, I attempted to install 11.0,.2 over an existing install. I did not uninstall 11.0.0 first. No I have no 10.0.0 co-install.
Had I known about doing an uninstall prior to going forward I would have done so.
I attempted to do the upgrade because I thought it was something I should do. My assumption was that there must be flaws which the upgrade would correct. I eventually reasoned my way out of that thinking, uninstalled 11.0.2 as completely as I could, and re-installed 11.0.0.

I attempt to C+P a loop from the roster of available selections provided on the Pro Tools disc. I have moved all of those folders onto my separate HD before trying to work with them. I work with two HDs and I have an additional external drive at my disposal though not for heavy work because it is too slow, therefore only for off-line storage.

Pro Tools is all that is running on this system. I have even gone to the trouble of stopping the charm bars (which I find irritating in any event).

Here is the Sandra info I have gathered. Please advise whether it is sufficient.

SiSoftware Sandra

ID
Host Name : hp-pc
Workgroup : WORKGROUP

Computer
Model : HP h8-1419 103C_53316J G=D
Serial Number : MXX24*****
Chassis : HP Desktop
Mainboard : Pegatron 2AD5
Serial Number : 1182284********
BIOS : AMI (OEM) 8.09 08/28/2012
Total Memory : 12GB DIMM DDR3

Processors
Processor : Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz (4C 8T 3.89GHz, 3.9GHz IMC, 4x 256kB L2, 8MB L3)
Socket/Slot : FC LGA1155

Chipset
Memory Controller : HP Core (Ivy Bridge) DRAM Controller 100MHz, 2x 6GB DIMM DDR3 1.6GHz 128-bit

Memory Module(s)
Memory Module : Micron 8JTF25664AZ-1G6M1 2GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (11-11-11-29 5-40-13-6)
Memory Module : Micron 16JTF51264AZ-1G6M1 4GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (11-11-11-29 5-40-13-6)
Memory Module : Micron 8JTF25664AZ-1G6M1 2GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (11-11-11-29 5-40-13-6)
Memory Module : Micron 16JTF51264AZ-1G6M1 4GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (11-11-11-29 5-40-13-6)

Video System
Monitor/Panel : ACR S230HL
(1920x1080, 23.1")
Video Adapter : AMD Radeon HD 7570 (6CU 480SP SM5.0 650MHz, 2GB DDR3 1.6GHz 128-bit, PCIe 2.00 x16)

Graphics Processor
OpenCL GP Processor : AMD Radeon HD 7570 (480SP 6C 650MHz, 2GB DDR3 1.6GHz 128-bit)
Compute Shader Processor : AMD Radeon HD 7570 (480SP 6C 650MHz, 2GB DDR3 1.6GHz 128-bit)

Storage Devices
Seagate ST2000DM001-1CH164 (2TB, SATA600, 3.5", 7200rpm) : 2TB (C:) (D:)
Seagate ST1000DM003-1CH162 (1TB, SATA600, 3.5", 7200rpm) : 932GB (S:)
Generic- SD/MMC (USB2) : N/A (E:)
Generic- Compact Flash (USB2) : N/A (F:)
Generic- SM/xD-Picture (USB2) : N/A (G:)
Generic- MS/MS-Pro (USB2) : N/A (H:)
Staples Relay UFD (4GB, USB2) : 4GB (J:)
hp BD E DH12E3SHB (8.5GB, RAID, BD-R, DVD+-RW, CD-RW) : 8GB (I:)

Logical Storage Devices
OS (C:) : 1TB (NTFS) @ Seagate ST2000DM001-1CH164 (2TB, SATA600, 3.5", 7200rpm)
Rcvry Img (D:) : 13GB (NTFS) @ Seagate ST2000DM001-1CH164 (2TB, SATA600, 3.5", 7200rpm)
New Volume (S:) : 931GB (NTFS) @ Seagate ST1000DM003-1CH162 (1TB, SATA600, 3.5", 7200rpm)
Removable Drive (J:) : 4GB (FAT32) @ Staples Relay UFD (4GB, USB2)
Windows RE tools : 1023MB (NTFS)
Removable Drive (E:) : N/A @ Generic- SD/MMC (USB2)
Removable Drive (F:) : N/A @ Generic- Compact Flash (USB2)
Removable Drive (G:) : N/A @ Generic- SM/xD-Picture (USB2)
Removable Drive (H:) : N/A @ Generic- MS/MS-Pro (USB2)
Pro Tools Loops (I:) : 8GB (CDFS) @ hp BD E DH12E3SHB (8.5GB, RAID, BD-R, DVD+-RW, CD-RW)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : HP Panther Point LPC Controller
LPC Legacy Controller 1 : T0 10-01
Audio Device : HP Panther Point High Definition Audio Controller
Audio Codec : Integrated Device Tech 7676
Audio Device : Pegatron Turks HDMI Audio [Radeon HD 6000 Series]
Audio Codec : ATI (AMD) HDMI Audio
Disk Controller : HP Panther Point 6 port SATA AHCI Controller
USB Controller 1 : HP Panther Point USB xHCI Host Controller
USB Controller 2 : HP Panther Point USB Enhanced Host Controller #2
USB Controller 3 : HP Panther Point USB Enhanced Host Controller #1
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer v4 (600x600, Colour)
Printer : HP ePrint (600x600, Parallel, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Peripherals
Media Player : Staples Relay UFD (3.73GB)

Network Services
Network Adapter : Qualcomm Atheros AR8161 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30) (Ethernet)
Network Adapter : Bluetooth Device (Personal Area Network) #2 (Ethernet)
Wireless Adapter : Broadcom High Performance WLAN Module (802.11n (HT), AES-CCMP, 144Mbps)

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 8 Home 6.02.9200
Platform Compliance : x64

Windows Experience Index
Current System : 5.9


SiSoftware Sandra

General Information
Windows System : Microsoft Windows 8 Home 6.02.9200
Platform Compliance : x64
Full Name : Windows 8 6.2.9200
Kernel Type : Multiprocessor Free
BackOffice Components : No
Small Business Components : No
Terminal Services Components : No
Compute Cluster Components : No
Product ID : 00179-60291************
Product Key : 89QWB-YNTRW-PW***************
Registered Owner : Hewlett-Packard Company
Registered Organisation : Hewlett-Packard Company

Microsoft Software Licensing Tables (MSDM/SLIC)
Version : 0.01
Expected Windows Version : 6.03
Product Key : 89QWB-YNTRW-PW***************

Activation Status
Name : Windows(R), Core edition
Type : Windows(R) Operating System, OEM_DM channel
Activation Required : No

Data Execution Prevention (DEP)
Supported by CPU : Yes
Applications Protected : Yes
Drivers Protected : Yes

Virtual Machines and Runtime Engines
.NET Framework : 4.5.50709
.NET Framework : 3.5.30729 (SP1)
.NET Framework : 3.0.30729 (SP2)
Windows Communication Foundation : 3.0.4506
Windows Presentation Foundation : 3.0.6920
Windows Workflow Foundation : 3.0.4203 (SP2)
.NET Framework : 2.0.50727 (SP2)

Default Key Applications
Web Browser : Internet Explorer 10.00.9200.16384
Address Book : Address Book 6.02.9200.16384
Anti-Virus : Windows Defender
Anti-Spyware : Windows Defender

Session Settings
Host Name : hp-pc
User : ME
Time Since Start-Up : 19 minute(s), 56 second(s)

OS Properties
Debug Version : No
Security Present : No
Remote Terminal Session : No

Boot Features
Boot Type : Normal

Automatic Update
Active Service : Yes
Status : Disabled

Regional Settings
User Default Locale : 4105
Country : Canada
Language : English (Canada)
Currency : CAD
Time Zone : Eastern Standard Time
ANSI Code Page : 1252
OEM Code Page : 850

Operating System Folders
Windows Folder : C:\windows
System Folder : C:\windows\system32
Application Data Path : C:\Users\hp\Desktop
Programs Path : C:\Program Files
Temporary Folder : C:\Users\hp\AppData\Local\Temp

Performance Enhancing Tips
Tip 1310 : Licensing table found. OEM Windows can be activated off-line.
Warning 1316 : This copy of Windows contains Activation Technology. Back up your activation.
Tip 1327 : Java Runtime Engine not installed. Install it to run the current Java applications.
Warning 1319 : Auto-Update is disabled, consider at least notify.
Warning 1321 : Critical updates are available! Update as soon as possible.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
__________________
Time is getting closer, I read it on a poster
Fanatical exposers, on corners prophecy
Alice
Reply With Quote
  #4  
Old 12-17-2013, 01:06 PM
imettaman's Avatar
imettaman imettaman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Guelph
Posts: 7
Default Re: *sigh* Another Newbie

I have since discovered that it is one file in particular which does not like to be c+p from the Workplace window into the track. There may be others but I am unwilling to sift through all avl loops to find out. It is an annoyance at the moment so I shall push on.
At the rate I am moving I suspect I will seek assistance for more pressing issues before long.
Thanks.
__________________
Time is getting closer, I read it on a poster
Fanatical exposers, on corners prophecy
Alice
Reply With Quote
  #5  
Old 12-17-2013, 01:47 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,740
Default *sigh* Another Newbie

Quote:
Originally Posted by imettaman View Post
Had I known about doing an uninstall prior to going forward I would have done so.
I met a

Reading the manual helps along with the readme notes - but in the future it is always best to completely uninstall the program when doing a full reinstall - (a .dot upgrade would be fine to install on top of an existing install 11.02.1 or whatever)

Quote:
Originally Posted by imettaman View Post
I attempted to do the upgrade because I thought it was something I should do. My assumption was that there must be flaws which the upgrade would correct..
Possibly however the readme's which are downloaded with the upgrades are where u can find info about which bugs or compatability issues have been resolved

In my personal experience there have been many updates that I didn't even bother with (I wasn't having problems) so I just skipped

Example 9.0.3 was such a good release (for me at least) that I didn't upgrade to 9.06 till I was ready to jump to Lion 10.7.4

On another note is windows 8 qualified for pt11? I honestly don't keep up with the windows qual list
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.

Last edited by YYR123; 12-17-2013 at 07:11 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-17-2013, 02:43 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 15,467
Default Re: *sigh* Another Newbie

Yes PT 11 is qualified on Windows 8.

For the OP, just keep going and ask for help if you run into more problems in future.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Once again, i need help..sigh JohnPaul Grim 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-12-2009 12:58 AM
sigh.. Please help me..... casanovacole 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-03-2008 11:17 PM
*Sigh.*..help me someone! kCmCg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-04-2001 06:23 AM
General Sigh Newbie Questions PTInc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 11-24-2001 01:30 AM
General sigh Newbie Questions PTInc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-23-2001 06:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com