Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2022, 02:34 PM
Fritz Fritz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: NYC
Posts: 499
Default structure crashes 1 incidence

and crashes PT as well.
anyone else?
2022.9
Mini 2018, Big Sur, 64G Ram
__________________
!#$@@$#!

"Do not fear mistakes. There are none."

Miles Davis
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2022, 02:51 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 23,543
Default Re: structure crashes 1 incidence

Which version of structure?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2022, 02:56 PM
Fritz Fritz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: NYC
Posts: 499
Default Re: structure crashes 1 incidence

Free - v1.5.10.82e5fd3. Just installed today from my acct page.
Did I take the wrong one?
__________________
!#$@@$#!

"Do not fear mistakes. There are none."

Miles Davis

Last edited by Fritz; 11-27-2022 at 03:21 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-27-2022, 03:32 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is online now
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 4,913
Default Re: structure crashes 1 incidence

I just installed AIR Structure 2.0.11, latest version. Got it on sale for $10(!). Suited me fine, because I received a session with Structure.

I have barely opened it, and it seems to work - only thing is what seems to be a graphic glitch; the whole Avid-part of the plugin window (with presets saving and so on) is white. I close the plugin window and open it again, and its OK. It's old. Plays fine, though.

You should check the AIR website for latest version.

Added: Ah, I see you added that your talking 'free' version. Then I don't know, I've had that forever, using it occasionally, never had a problem
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired. – Ben's Blog
Mac Mini M1, 16GB RAM. MacOS 11.6.8. PT 2020.12.1. EuCon 2022.12.0.81
Topping D50 DAC, Dynaudio BM6p, 2 x Artist Mix, SSL UC1, EuControl on iPad.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-27-2022, 03:37 PM
Fritz Fritz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: NYC
Posts: 499
Default Re: structure crashes 1 incidence

thanks. dl'g now. hopefully that'll fix it
__________________
!#$@@$#!

"Do not fear mistakes. There are none."

Miles Davis
Reply With Quote
  #6  
Old 11-27-2022, 05:30 PM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,729
Default Re: structure crashes 1 incidence

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
I just installed AIR Structure 2.0.11, latest version ... it seems to work - only thing is what seems to be a graphic glitch; the whole Avid-part of the plugin window (with presets saving and so on) is white. I close the plugin window and open it again, and its OK. It's old. Plays fine, though.
Nice workaround, as Structure 2 - macOS Catalina, Big Sur & Monterey Compatible (M1 Mac not supported)
https://help.pluginboutique.com/hc/e...-Download-Area


Something to remember, before installing your next Pro Tools update:
remove Structure 2 (Full version) from your Plug-Ins Folder and save it elsewhere, as installing AIR Instruments (included with Pro Tools) adds Structure Free, which used to delete Structure Full.
Doubt whether this issue has been fixed yet, so I install AIR Instruments, delete Structure Free, then replace it with my (quarantined) Structure Full.
__________________
Pro Tools Ultimate 2022.12
Reply With Quote
  #7  
Old 11-27-2022, 05:45 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is online now
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 4,913
Default Re: structure crashes 1 incidence

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
Nice workaround, as Structure 2 - macOS Catalina, Big Sur & Monterey Compatible (M1 Mac not supported)
https://help.pluginboutique.com/hc/e...-Download-Area


Something to remember, before installing your next Pro Tools update:
remove Structure 2 (Full version) from your Plug-Ins Folder and save it elsewhere, as installing AIR Instruments (included with Pro Tools) adds Structure Free, which used to delete Structure Full.
Doubt whether this issue has been fixed yet, so I install AIR Instruments, delete Structure Free, then replace it with my (quarantined) Structure Full.
Thanx for the info. I hope I can remember it at the next crossroads. But then, my plan is to reinstate and get current when PT gets native and reasonably stable on apple silicon, and I guess Structure won't make it thru the night.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired. – Ben's Blog
Mac Mini M1, 16GB RAM. MacOS 11.6.8. PT 2020.12.1. EuCon 2022.12.0.81
Topping D50 DAC, Dynaudio BM6p, 2 x Artist Mix, SSL UC1, EuControl on iPad.

Last edited by Ben Jenssen; 11-27-2022 at 05:49 PM. Reason: added native part
Reply With Quote
  #8  
Old 11-27-2022, 08:40 PM
Fritz Fritz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: NYC
Posts: 499
Default Re: structure crashes 1 incidence

dl'd 2.07 for Mac OS which was all I could find.
crashed as before both the VI and PT 2022.9.
Sent them a tech support request. But I'm sure I can find a Structure alternative for as often as I might use it.
__________________
!#$@@$#!

"Do not fear mistakes. There are none."

Miles Davis
Reply With Quote
  #9  
Old 11-27-2022, 09:22 PM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,729
Default Re: structure crashes 1 incidence

Quote:
Originally Posted by Fritz View Post
dl'd 2.07 for Mac OS ...
Completely uninstall 2.07

Run the free CCleaner for Mac then hit the 'Registry' button in the LH column.

Hit the 'Scan for Issues' button - once 100% done - hit the 'Review selected Issues' button - save changes when prompted by hitting the 'Yes' button to back up the Registry

Repeat 'Scan for Issues' until no more Issues are found

Hit 'Fix All Selected Issues' button then the 'Close' button

Exit CCleaner and restart computer


Download and install:

Structure_2.0.11.21000_Setup_macOS-GM
https://help.pluginboutique.com/hc/e...-Download-Area

Restart computer
Launch Pro Tools
__________________
Pro Tools Ultimate 2022.12
Reply With Quote
  #10  
Old 11-28-2022, 06:48 AM
Fritz Fritz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: NYC
Posts: 499
Default Re: structure crashes 1 incidence

thanks unkJE.
I didn't follow your method exactly as I don't know that CCleaner has cleaned up it's own act where the Mac OS is concerned.

But I did trash AIR Music Tech completely.
Then AppCleaner, Disk 1st Aid, & Onyx before a restart.
Installed Structure from your link.
DFA again and restarted.

Launched PT.
Structure loaded and loaded it's various bits and had no graphic issues as indicated above.

Time will tell.

Now to try and get my head around it. Just really looking to replace a snare and kick in a track I have with my sample.
__________________
!#$@@$#!

"Do not fear mistakes. There are none."

Miles Davis
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Structure crashes PT when loading EXS patches Hanswurstlsepp Virtual Instruments 16 09-22-2015 02:04 AM
Structure 1.1 crashes PT 8.0.4 when click browser audiojavi Virtual Instruments 0 08-29-2010 07:41 PM
Structure crashes when trying to load Gigasampler patches lkingston Virtual Instruments 3 05-17-2010 03:48 PM
8.0.3 on SL: Structure Free crashes PT fenderrocker Virtual Instruments 10 04-08-2010 09:32 AM
Structure crashes PT8 when loading Hercules98 Virtual Instruments 2 04-08-2009 10:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com