Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-03-2016, 12:27 PM
Kevtav Kevtav is offline
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Los Angeles
Posts: 11
Default Can't Get Audio To Route/Bus Into Audio Track

So I've looked at multiple videos and read for an hour and I can't solve it.

I am trying to do a simple route from my Instrument track into an audio track. I've gone through the bussing configuration every way possible and can't get any signal on my audio track.

On my I/O setting I am matching the INPUT, with the OUTPUT of the track I want to bus, but nothing. I've tried multiple configs.

I thought of doing a POST record bounce, but I need live monitoring and recording. I thought maybe it was a monitoring issue since I can see the 'monitor' speaker icon in the Stereo L+R in the pull down menu, but I have no clue.

It's frustrating. Any ideas? I ran all out.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-03-2016, 12:40 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,611
Default Re: Can't Get Audio To Route/Bus Into Audio Track

Remember, because of auto input monitoring, you won't get nay signal when you press play. You have to hit record once it's all set up.

Also, depending on the PT version you're using, you could use Commit or drag and drop MIDI to audio.

See here.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2016, 04:55 PM
Kevtav Kevtav is offline
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Los Angeles
Posts: 11
Default Re: Can't Get Audio To Route/Bus Into Audio Track

Thanks.

I'm actually trying to ReWire some Reason tacks into PT. And I'm splitting the tracks, and trying bus them to an audio track to make them audio files.

I tried record to see whether the signal was coming in an it's not printing to the audio track. I get signals if I route to an Auxiliary Track (If I make one) I see the meter active, but nothing on an audio track. Even when record enabled and in Record Mode.

I hope that's more specific.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-03-2016, 04:57 PM
Kevtav Kevtav is offline
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Los Angeles
Posts: 11
Default Re: Can't Get Audio To Route/Bus Into Audio Track

Also, I am having EXTREME latency/skipping when I play the ReWire form the REASON side. Almost unplayable.

While if I listen to a ReWire'd song from the Pro Tools side/window, it's playing fine. No buffering.

Something is really off
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2016, 05:33 PM
Kevtav Kevtav is offline
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Los Angeles
Posts: 11
Default Re: Can't Get Audio To Route/Bus Into Audio Track

Figured it all out and was ALL solved by me checking the FREAKING monitor button. I didn't have it enabled. What a mind job. 2 hours over this.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to route USB audio into Pro Tools Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 06-12-2018 08:43 PM
Need a bit of help getting Apogee 200 to route audio DrFord General Discussion 0 04-25-2010 12:28 AM
help: how to route the out 1-2 back to an audio track? PT8 Mpowered + audiophile jotawagner Pro Tools M-Powered (Win) 0 03-06-2009 10:45 AM
Can't route CPU audio thru I/O! mrdecibel Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 05-28-2004 06:04 PM
Output to speakers from 2 soundcards + how to get MIDI track to route to audio LTEtabs 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 10-09-2001 02:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com