Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-24-2020, 04:18 PM
Voice Crafters Voice Crafters is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Costa Rica
Posts: 84
Default Audio plays before waveform?

Hi folks,

I think I've had this issue once before, but don't recall how to resolve it.
The audio is heard before the playhead reaches the waveform, so it makes editing very hard....

I saw an earlier post here mentioning to turn off delay compensation and up the H/W buffer size. I tried it but no dice...

I also tried unchecking "Ignore Errors during Record/Playback", but that didn't do anything either.

Any ideas?
__________________
Voice Crafters
www.voicecrafters.com

Audio Buzz
https://www.audiobuzz.com

PT 2019.5
Interface - Focusrite Clarett 8Pre
Mac Mini Running OSX 10.13.5
3.1 GHz Intel Core i7
16 GB 1600 MHz DDR3 RAM
External 4TB OWC drive
Reply With Quote
  #2  
Old 12-26-2020, 07:26 AM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,713
Default Re: Audio plays before waveform?

Hmmmm, sounds like a graphics issue more than a Pro Tools issue.
What are you using for screen(s)?
What resolution?
Have you tried at different zoom levels(horizontally)?

FWIW, I've not seen this here(but I am on Windows)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 12-28-2020, 04:26 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,453
Default Re: Audio plays before waveform?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Hmmmm, sounds like a graphics issue more than a Pro Tools issue.
What are you using for screen(s)?
What resolution?
Have you tried at different zoom levels(horizontally)?

FWIW, I've not seen this here(but I am on Windows)
It's graphics and not PT. I see it every once in a while in denser sessions. The OP is on a Mac Mini so there's no way to upgrade the video card that I know of. On a simple session it shouldn't happen.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio plays back before waveform. ptw0915 Pro Tools 11 3 02-27-2014 04:27 PM
Freezes but still plays audio tech-it-west Pro Tools 10 2 01-27-2013 08:04 PM
Audio plays before waveform!!!? petmar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-21-2008 01:21 PM
Quicktime 7.3 plays no audio with Core audio 7.3.1 K C 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 11-14-2007 05:37 PM
003 Rack - Will not play DVD audio but plays CD audio ok t56tr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-04-2007 07:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com