Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-11-2013, 08:28 AM
Mitch Griffin Mitch Griffin is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Minneapolis, MN. USA
Posts: 362
Default OMF/AAF from Premiere

Anyone getting projects from Premiere that retain the source timecode embedded in the audio files? We finally gave up and exported the .xml to Final Cut and then used Automatic Duck to PT. Oh yes, I then opened that in PT 10 and then worked in PT 11….eventually.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-11-2013, 09:26 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 716
Default Re: OMF/AAF from Premiere

Same workflow here.
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.14.6, PT Ultimate 2020.12 HDn, MTRX Studio, Avid Artist Control, Avid Artist Mix...,
MacPro 3.5GHz 6 core 64GB RAM OSX 10.14.6, PT Ultimate 2020.12 HDn, MTRX Studio, Avid Artist Control, Avid Artist Mix, PT Dock...
Reply With Quote
  #3  
Old 12-11-2013, 06:17 PM
vudoo vudoo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 937
Default Re: OMF/AAF from Premiere

[QUOTE]Anyone getting projects from Premiere that retain the source timecode embedded in the audio files? We finally gave up and exported the .xml to Final Cut and then used Automatic Duck to PT. Oh yes, I then opened that in PT 10 and then worked in PT 11….eventually.[QUOTE]

I get OMF from PP all the time, works fine with source timecode embedded in audio file. I also open it in PT 10 then PT 11. The only problem i've had, and a quite scary one, is sometimes all audio files are offline in PT 11. The OMF situation in PT 11 is such a mess, i can't wait tip they fix it.

Btw, i'm on PP CS6 CC.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-12-2013, 08:48 AM
Mitch Griffin Mitch Griffin is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Minneapolis, MN. USA
Posts: 362
Default Re: OMF/AAF from Premiere

So to be clear, my circumstance is the recording of several live performances, done of course at different times, with 24 hour ref tc, embedded in the .wav files. This is your meaning? We tried several ways exporting from Premiere, but timecode wasn't retained. So what steps do you take in making this happen? Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-12-2013, 01:29 PM
tom_lowe tom_lowe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 1,072
Default Re: OMF/AAF from Premiere

Quote:
Originally Posted by vudoo View Post

I get OMF from PP all the time, works fine with source timecode embedded in audio file. I also open it in PT 10 then PT 11. The only problem i've had, and a quite scary one, is sometimes all audio files are offline in PT 11. The OMF situation in PT 11 is such a mess, i can't wait tip they fix it.

Btw, i'm on PP CS6 CC.
You're doing the impossible. AAF can reference the source timecode, OMF can't. All it's giving you is the timecode of where that audio belongs on the timeline, not the timecode generated by the recorder.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-12-2013, 03:11 PM
vudoo vudoo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 937
Default Re: OMF/AAF from Premiere

Hi Mitch,

My bad, i was talking about timecode from PP timeline and not the original source timecode.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-12-2013, 07:11 PM
Mitch Griffin Mitch Griffin is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Minneapolis, MN. USA
Posts: 362
Default Re: OMF/AAF from Premiere

Quote:
Originally Posted by vudoo View Post
Hi Mitch,

My bad, i was talking about timecode from PP timeline and not the original source timecode.
No problem. We tried AAF, but the problem is dealing with multi-cam in Premiere. When you flatten the timeline something screwy happens. I really don't think it's possible at this time.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-13-2013, 08:41 AM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,823
Default Re: OMF/AAF from Premiere

Hey Mitch,

Have you guys tried running the OMF through Audition? An editor did that for me to get things to open in PT8 correctly -- he was on CS5.5. I now have PT 10/11 and he has CS6. But I wonder if the hand-off to Audition is done without stripping. Might be worth a shot.

Tom
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
  #9  
Old 12-13-2013, 09:00 AM
Mitch Griffin Mitch Griffin is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Minneapolis, MN. USA
Posts: 362
Default Re: OMF/AAF from Premiere

Quote:
Originally Posted by minister View Post
Hey Mitch,

Have you guys tried running the OMF through Audition? An editor did that for me to get things to open in PT8 correctly -- he was on CS5.5. I now have PT 10/11 and he has CS6. But I wonder if the hand-off to Audition is done without stripping. Might be worth a shot.

Tom
Yeah Tom, I would like to explore that as well, but time is not our friend and we went with the Premiere to FCP to PT 10 solution. A good reason to keep FCP around! I thought that since the Automatic Duck guys went to work at Adobe that this would of been a no-brainer.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with Premiere Andy A Post - Surround - Video 3 11-10-2006 01:58 PM
Pro Tools and Premiere. the_dr38 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-24-2006 11:20 AM
AAF from Premiere Questions... Sonsey Post - Surround - Video 0 10-01-2005 12:05 PM
Getting Audio from Premiere theazone Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 10-21-2004 01:23 AM
DC-30+, OS 9.2, Premiere 6.0, QT 5.x Lee Blaske Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 08-17-2001 12:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com