Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-07-2022, 10:51 AM
largoman largoman is offline
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Tampa
Posts: 10
Default No connection :

I have a M - Audio Oxygen 49 keyboard controller. I haven't had to many problems in the past. All of a sudden my windos 11 (just updated last weekend) , does not recognize my keyboard. It's been working fine until now. Ave changed ports / updated keyboard drivers , nothing. Any ideas/ suggestions would be very appreciated.
Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2022, 06:45 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,818
Default Re: No connection :

Are you using it as a USB keyboard, or with the MIDI port on an audio interface? What are you trying to do when having problems connecting - what programs? If Pro Tools, does it appear under MIDI Devices in Pro Tools?
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
FocusritePro 40 (2)
TCE Studio Konnekt 48
Rascal Audio Tonebuss 24
Slate Digital VRS8

Gigabyte GA-Z170-HD3P
i7 6700K 4.1 GHz
32GB DDR4
macOS 10.15.7
UAD-2 Octo Core PCIe
Pro Tools Ultimate 2022.12
Reply With Quote
  #3  
Old 12-27-2022, 12:14 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 19,050
Default Re: No connection :

Quote:
Originally Posted by largoman View Post
I have a M - Audio Oxygen 49 keyboard controller. I haven't had to many problems in the past. All of a sudden my windos 11 (just updated last weekend) , does not recognize my keyboard. It's been working fine until now. Ave changed ports / updated keyboard drivers , nothing. Any ideas/ suggestions would be very appreciated.
Thanks.
Grab the free MIDI utility called MIDI-OX. Install and run it in standalone and it will tell you what if any message are coming from your Oxygen 49. If you're connected by way of USB go into Windows Control Panel and turn off any and all power savings features particularly for those pertaining to USB ports. Windows by default has them enabled (even on a desktop) to turn off after a certain while. Also check to make sure your keyboard is powered up. IIRC it can be powered by either a power supply or the USB port.


For those on a Mac the MIDI utility you want is called snoize.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
192 HD I/O connection Tim Wheeler Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 16 08-20-2016 09:16 AM
What's the I/O connection for? nate9 ICON & C|24 0 11-02-2008 12:55 PM
Tdm Connection?, Help? obe1ben12 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-20-2006 10:04 PM
FW connection Kim (Mbox) Pro Tools M-Powered (Win) 0 06-22-2005 10:33 AM
Connection Tintin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-10-2005 08:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com