Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-03-2013, 12:21 PM
milobehr milobehr is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Britain
Posts: 2
Default Problem with Pro Tools Express receiving sound from my M-Track Plus Audio Interface

I have Pro Tools Express which came with my M-Audio M-Track interface and when I plug in my Bass to M-track and then that to my laptop, I can hear the sound through my monitors but the sound bar that lights up to indicate sound does nothing and if I record no sound is recorded. I tried recording through the interface with Audacity and it worked fine so it must be something to do with Pro Tools. Input and Output are connected so I can enable recording on the track. My recording device and playback device are both set to M-track and the computer says sound is coming through but I have no idea why Pro Tools isn't hearing anything.......??? HELP PLEASE!!!
P.S. I use windows 8
Reply With Quote
  #2  
Old 07-07-2013, 10:48 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta
Posts: 3,929
Default Re: Problem with Pro Tools Express receiving sound from my M-Track Plus Audio Interfa

Quote:
Originally Posted by milobehr View Post
I have Pro Tools Express which came with my M-Audio M-Track interface and when I plug in my Bass to M-track and then that to my laptop, I can hear the sound through my monitors but the sound bar that lights up to indicate sound does nothing and if I record no sound is recorded. I tried recording through the interface with Audacity and it worked fine so it must be something to do with Pro Tools. Input and Output are connected so I can enable recording on the track. My recording device and playback device are both set to M-track and the computer says sound is coming through but I have no idea why Pro Tools isn't hearing anything.......??? HELP PLEASE!!!
P.S. I use windows 8
Hi,
I'm assuming you're using Pro Tools 10 Express? AFAIK it isn't qualified for Windows 8, though many people have gotten it to work. How is your I/O configured both on the track you're trying to record to and in your I/O setup? Some screenshots might help. Also, please post a SANDRA as described here:

Help us Help You - READ THIS Before Posting!

Chris
__________________
Help Us Help You
______________________________________
Chris

Pro Tools 2024.3
Focusrite LS56
Focusrite Pro40 (2)
TC Electronic Studio Konnekt 48
Avid Artist Mix/Control
Slate Digital VRS8
Analogue Tonebuss 24 Channel
UAD-2 OCTO Core Accelerator
UAD Volt 2
macOS 10.15.7
32 GB DDR4 RAM
4.01GHz Quad-Core Intel Core I7
NVIDIA GeForce GT 740 2 GB
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2013, 01:25 AM
milobehr milobehr is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Britain
Posts: 2
Default Re: Problem with Pro Tools Express receiving sound from my M-Track Plus Audio Interfa

It has suddenly started working??? All is fine, thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 12-31-2013, 11:57 AM
PlusMinus PlusMinus is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Sri Lanka
Posts: 1
Default Re: Problem with Pro Tools Express receiving sound from my M-Track Plus Audio Interfa

nothing Hear when i Play a project of other one
How to setup protools settings ??

Please help me
Thank you


Intel Core 2 Duo 2.93GHZ
4GB Ram
1GB nVidia GeForce 210 VGA
Windows 8 64bit

Monitors - M-Audio Bx8 D2
Audio Interface - M-Audio M Track Plus 2Channel with Midi
Software - AVid Protools express

2.jpg

26.jpg

3251.jpg

21151.jpg

44454.JPG
Reply With Quote
  #5  
Old 01-02-2014, 06:24 AM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis
Posts: 5,461
Default Re: Problem with Pro Tools Express receiving sound from my M-Track Plus Audio Interfa

Go to the "output" tab of the same window your screenshots came from and click on the default button.
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Did the M-audio Fast track Pro works with the new Pro tools 11 or Express? juanatiles666 Pro Tools M-Powered (Win) 2 01-23-2014 12:12 PM
Pro Tools Express with M-Track Plus and ASIO 4all -can't get sound Redbirdi Windows 1 07-16-2013 06:05 PM
Just got my M-audio interface, installed pro tools..no sound timcrow420 Pro Tools SE and Essential (Win) 4 10-05-2011 12:37 PM
Pro Tools 8 M Powered and M-AUDIO fast track interface problem when recording olpolo Pro Tools M-Powered (Win) 0 01-08-2010 05:21 AM
24 bit audio interface for use with Sound Tools II? Doug Pomeroy General Discussion 5 08-11-1999 04:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com