Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2024, 09:01 PM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 356
Default Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

yes, a friend of mine had Catalina and an older version of Pro Tools 2020.x
and he was able to access his mix window within his edit window as a TAB, as you can in the MAC Finder.

all i want to know is if this is possible with latest Sonoma and PT Studio?
and if so how exactly to go about this.

i have searched this forum, and found few articles on it, with older OS's
but wasn't able to make it happen in Sonoma

please do not ask why i would want to do this,
or how easy it is to just cmd+= to get to mix page
and how i can just drag mix page to a 2nd monitor
i know all this already, but....

i just like the idea of having the mix window coexist within the edit window, and accessible via 1 click via a 2nd TAB

i will try to get a pic of this for those that are new to this like I was before seeing it in action.

thank you in advance everyone
Reply With Quote
  #2  
Old 04-16-2024, 06:13 AM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 356
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window



here is image of this.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-16-2024, 06:14 AM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 356
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

sorry, couldn't embed image, but link is reputable & safe
Reply With Quote
  #4  
Old 04-16-2024, 06:55 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 6,426
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

REALLY handy if you’re using a single monitor, and I use one on my “backup” Windows rig. Following this to see if that’s doable!
Reply With Quote
  #5  
Old 04-16-2024, 08:32 AM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 356
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

sw_rec

i have a feeling that it's a Pro Tools "problem", meaning...
it's all floating windows now with PT, instead of Tabs,
because you can still have this Tab view in the Mac Finder Window...
Reply With Quote
  #6  
Old 04-16-2024, 08:40 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 2,365
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

Quote:
Originally Posted by musiclee View Post
sw_rec

i have a feeling that it's a Pro Tools "problem", meaning...
it's all floating windows now with PT, instead of Tabs,
because you can still have this Tab view in the Mac Finder Window...
No. this is a Mac settings.

Preferences>Desktop & Dock>Windows & Apps> Prefer tabs when opening documents [Always]

Go back to Pro Tools and close either the Mix Window or Edit Window. Then reopen either window and it will appear in a tab.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-16-2024, 08:48 AM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 356
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

its2loud,

i tried that , and had those settings, and i can't make it happen,
you did it on Sonoma, and Pt Studio 2024.3 ???

all that happens, is it switches from edit, to mix, (when on 1 monitor),
it never creates a TAB, as seen in my pic above

i think this is a thing of the past but....

would LOVE to see that happen, can you confirm? make video?

thanks

Last edited by musiclee; 04-16-2024 at 09:48 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-17-2024, 09:07 AM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 356
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

Quote:
Originally Posted by its2loud View Post
No. this is a Mac settings.

Preferences>Desktop & Dock>Windows & Apps> Prefer tabs when opening documents [Always]

Go back to Pro Tools and close either the Mix Window or Edit Window. Then reopen either window and it will appear in a tab.
its2loud, did you manage to make this work?
Reply With Quote
  #9  
Old 04-17-2024, 09:24 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 2,365
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

Quote:
Originally Posted by musiclee View Post
its2loud, did you manage to make this work?
Yes. However, I’m on Ventura. Not really sure why that would make a difference unless Apple or Avid broke this for Sonoma.

I didn’t have time yesterday to make a video.

The steps I provided work on both an Intel and M2 machine.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-17-2024, 09:57 AM
Sparky1 Sparky1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Saskatoon, SK, Canada
Posts: 924
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

Great idea its2loud!

I can't seem to make mine work - also on Ventura - might be missing a step...

Hopefully you will get a chance to make a quick video of the steps to activate this...

Thanks,

Sparky
__________________
Pro Tools 2023.12.0
Avid Carbon
Ventura 13.4.1
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open Mix & Edit as Tabs in single window (Mac) Rooxii Pro Tools 2019 26 04-15-2024 02:22 PM
Tabs bug (Edit and mix windows) Noemie macOS 3 05-19-2021 05:11 AM
Opening old session puts EDIT and MIX windows in separate TABS Eric Seaberg Pro Tools 2018 8 05-08-2020 09:39 AM
Anyway to have plugin window BEHIND Mix or Edit Windows Chris Nelson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-25-2010 12:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com