Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 07-22-2008, 02:35 AM
snoop snoop is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 12
Default

I've seen this for years now. Definately since the beginning of 7.0, can't remember if it was there at the end of 6. I always figured it was a problem with expansion chasis' and even wasted 2 days a couple of years ago trying to figure it out. I'd love if someone had an answer here, this would make a quite a few people happy.
Reply With Quote
  #12  
Old 07-22-2008, 10:25 PM
c-tone c-tone is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 1,130
Default

I just had this bug happen today on a 7.4 HD G5 system, no expansion chassis. I definitely heard the previous take when punching in with quick punch. Playing back after recording played the new take.

Bug, not yet fixed from previous versions.
__________________
www.clifnorrell.com
Reply With Quote
  #13  
Old 02-04-2016, 01:25 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,606
Default Re: Quick punch monitoring the previous take...bug?

Re-Bump

This issue cropping up.
OS 10.8.5, Pro Tools HD10.3.x (.10 currently)
Intel Mac 5,1 (original) 48GB ram.
Pro Tools|HD Accel 3

TIA
Reply With Quote
  #14  
Old 02-04-2016, 01:42 PM
BigMeany BigMeany is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Detroit
Posts: 99
Default Re: Quick punch monitoring the previous take...bug?

Its happening all the time here and I don't believe this bug will ever be fixed.

Pro Tools 10.3.10
Mac OS 10.8.5
Mac Pro 12 Core Westmere
64g RAM
Pro Tools HD Accel 3 PCIE

Last edited by BigMeany; 02-04-2016 at 02:25 PM.
Reply With Quote
  #15  
Old 03-03-2016, 02:15 PM
c-tone c-tone is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 1,130
Default Re: Quick punch monitoring the previous take...bug?

Just saw this again on another PT 10 HD TDM rig. it also had a recurring issue that might be related where input monitoring did not work correctly. It would play back the recorded track while rolling on input rather than actually being in input. Punching into record would force it to go into input.
__________________
www.clifnorrell.com
Reply With Quote
  #16  
Old 11-20-2023, 12:46 PM
hadrabaj hadrabaj is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 8
Default Re: Quick punch monitoring the previous take...bug?

We had this bug yesterday at an orchestra session with Pro Tools Ultimate.

1) tracks set on record, no input monitor enabled (green button)
2) hitting play started playing the material we wanted to listen to before punch-in
3) after punch-in the playback from track continued, PT didn't switch to monitor the live inputs

Very very frustrating, as we heard silence during the first take (no underlaying audio was present in the tracks during recording), then we heard the first take while recording the second take with the orchestra. What a madness!

Any news about possible workarounds / fixes?

Many thanks for help in advance.

All best,

Jakub
Reply With Quote
  #17  
Old 11-21-2023, 09:23 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,382
Default Re: Quick punch monitoring the previous take...bug?

Instead of dredging up an ancient post, start a new post and give complete specs on your entire setup(what computer, OS, interface, exact version of PT, are you using any external mixer, etc). Without complete info on what you have, nobody can offer much help(and this old thread should slip back into the shadows)
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quick punch.... can't hear track audio until I punch in stainless 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-31-2017 02:11 AM
Quick punch . jeam25 Windows 10 05-09-2011 10:32 PM
No audio during punch in - hear the previous take NTK Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 08-17-2007 01:57 PM
Quick punch.... Super Seven 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-23-2004 01:37 PM
Quick Punch mixerboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-22-2003 11:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com