Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-25-2022, 12:12 PM
Protoolstuff Protoolstuff is offline
Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: USA
Posts: 4
Default Bounce mix MP3 has no sound

when i bounce mix to an mp3, the mp3 file has no sound. output is 1&2. Not highlighting, I want everything.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-25-2022, 04:58 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,628
Default Bounce mix MP# has no sound

What happens when you bounce to another format?

And what do you mean by ‘not highlighting, I want everything’?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 01-26-2022, 05:25 AM
Protoolstuff Protoolstuff is offline
Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: USA
Posts: 4
Default Re: Bounce mix MP# has no sound

I tried WAV. Same result.


I did not highlight any tracks when I bounced.


I tried highlighting tracks and still no sound.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-26-2022, 06:12 AM
Bookerv12 Bookerv12 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: No fixed address
Posts: 882
Default Re: Bounce mix MP# has no sound

Hi,
You are misunderstanding bounce.

You do not need to highlight tracks when you bounce....you do however need to highlight/select a time amount to bounce.
You can select up in the time ruler or select the time amount you want to bounce in a track.

When you bounce, you have to 1.make a time selection. 2.choose a format. 3. tell it where the bounce will go. (Desktop, back to the session, another folder, ???)

you're leaving out a lot of info
__________________
bookerv12
Reply With Quote
  #5  
Old 01-26-2022, 08:14 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is online now
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 4,328
Default Re: Bounce mix MP# has no sound

Quote:
Originally Posted by Bookerv12 View Post
When you bounce, you have to 1.make a time selection. 2.choose a format. 3. tell it where the bounce will go.
Also, one needs to select the source of the bounce, usually Output 1-2.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini M1, 16gb RAM. MacOS 11.6.3 Big Sur. Pro Tools 2020.12.1.191.
Focusrite Scarlett 6i6, Dynaudio BM6p, Command|8, SSL UC1.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-26-2022, 12:39 PM
Nistov Nistov is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Oslo
Posts: 8
Default Re: Bounce mix MP# has no sound

Any chance you are set up with a bus structure that feeds a master recording track, and that this track is switched to Input for you to listen to your mix «live» via this recording track? In that case you need to switch the bounce source to the bus that feeds the recording track.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-26-2022, 03:01 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,628
Default Re: Bounce mix MP# has no sound

Yep. All this sounds like the wrong bounce source is selected. Triple check your routing and what you’re actually bouncing in the dialog window.

Also, as mentioned above, you need to highlight an appropriate length of time. If you want the whole song, then highlight from the start to the end.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #8  
Old 01-27-2022, 12:15 PM
Protoolstuff Protoolstuff is offline
Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: USA
Posts: 4
Default Re: Bounce mix MP3 has no sound

Thank you all for the replies to my post. I have tried everything that has been suggested. Nothing gets me sound. I know I am missing something.


I have selected a timeline
I set output 1-2 (all tracks have same)

I am selecting MP3
I set sample rate to 44.1
I set file format to interleaved
I set it to write to file
I set encoding speed to slowest
I set tag type to 103 v1.1

I set bit rate to 320
I am running version 2020.12.0 of ProTools
Reply With Quote
  #9  
Old 01-27-2022, 12:21 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is online now
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 4,328
Default Re: Bounce mix MP3 has no sound

Quote:
Originally Posted by Protoolstuff View Post
I have selected a timeline
I set output 1-2 (all tracks have same)

I am selecting MP3
And here, just below mp3 selection, you select the output 1-2, right?

I set sample rate to 44.1
I set file format to interleaved
I set it to write to file
I set encoding speed to slowest
I set tag type to 103 v1.1

I set bit rate to 320
I am running version 2020.12.0 of ProTools
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini M1, 16gb RAM. MacOS 11.6.3 Big Sur. Pro Tools 2020.12.1.191.
Focusrite Scarlett 6i6, Dynaudio BM6p, Command|8, SSL UC1.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-28-2022, 09:05 AM
Protoolstuff Protoolstuff is offline
Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: USA
Posts: 4
Default Re: Bounce mix MP3 has no sound

Yes output 1-2 are selected.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2019.6 Bug? Quicktime bounce w/o sound when online bounce peterle Pro Tools 2019 6 09-07-2019 12:27 AM
No sound after bounce Rebecca0630 Windows 10 01-14-2013 09:52 AM
sound quality/ bounce pt noob Pro Tools M-Powered (Win) 1 02-04-2006 01:11 AM
Different sound the second bounce stickstome2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-15-2005 02:24 PM
Sound changes after bounce. BxThree1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-10-2005 07:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com