Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-06-2001, 11:06 AM
tonyharp tonyharp is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Asheville, North Carolina
Posts: 66
Default Using Antares Auto tune

Hello folks,

I am doing a mixdown of a jazz session with horns. Unfortunately the horn players weren't the best at listening across to each other and there a number of tuning problems within the section. I am wanting to use Antares Auto tune on them.

I was hoping someone could steer me in the right direction in using this plug-in. I am hoping to use the plug-in effectively without a noticeable sweep in pitch. Should I use the chromatic/ no scale method or the Key/chromatic method? Any advice I could get on proper settings and such would be greatly appreciated.

Thanks in advance,

Tony [img]images/icons/cool.gif[/img]
__________________
If the misery of the poor be caused not by the laws of nature, but by our institutions, great is our sin.
--Charles Darwin
Reply With Quote
  #2  
Old 11-06-2001, 01:44 PM
Mr_Seven Mr_Seven is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fullerton, CA, USA
Posts: 1,588
Default Re: Using Antares Auto tune

It's best to manualy set autotune to fix tuning. The auto mode is quick and dirty.
__________________
Darren Valen
Cyberdream Studios
Reply With Quote
  #3  
Old 11-07-2001, 12:01 AM
executivos executivos is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Pasadena, Ca
Posts: 356
Default Re: Using Antares Auto tune

it all depends on how bad it is. I used to use only the automatic tune, because it was easy and it worked ok. Then I figured out the graphical mode and it's much better, but if the notes aren't held atleast a bit, it's hard to do. It usually sounds better that way. I've always set the proper key it works well for me.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Antares Auto-Tune Oblivion777 AAX Plug-ins 2 04-09-2013 02:49 PM
antares auto tune Edson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-01-2005 03:42 PM
antares auto tune 4 STUDIO A 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-23-2004 10:33 AM
antares auto tune juice 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-26-2004 03:10 PM
antares auto-tune need help vince v 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-03-2000 07:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com