Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-22-2007, 11:32 AM
dcolman dcolman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: north hollywood
Posts: 13
Default Sync IO start up problem

I am running an HD system with a sync IO and a 96IO on a G5 Dual 2.3

The system is running fine once it is all powered on and launched. However over the last few week I've started to get a problem with the sync IO when I power on the room. It comes up with the ring around the power button orange, and won't turn to green and show the timecode until the computer has been on for about 10 minutes. This started as just an occasional thing, and only lasting for a minute or so. Now it is every time I come in in the morning. It is acting like a car that needs to warm up. Restarting the interfaces and the computer don't do any good.

Thoughts?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2007, 04:47 AM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,238
Default Re: Sync IO start up problem

Try changing the serial cable first. . .

And of course check it's seated well into the core card. . On the core card it needs to be plugged into the socket closest to the digilink socket.
__________________
~ 2019 Rack Mac Pro 3.2 GHz 16 core 384 GB RAM Catalina 10.15.7 / Pro Tools Ultimate 20.12.0 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO+QUAD / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Digidesign Pre's x 3 / Avid S6 M10-24 -V20.11.1.10 ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / Magma PE6R4 ~ ARCHIVE RIG

~ Mac Pro (Early 2009) - 2 x 2.26 GHz Quad-Core-32 GB RAM-10.13.6 / Pro Tools Ultimate 2019.10 / Apollo 16 / Avid S3 ~
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2007, 07:44 AM
Magnetic Magnetic is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Columbus Ohio USA
Posts: 221
Default Re: Sync IO start up problem

We're having the exact same problem on one of our HD systerms. The other identical system works fine. We've swapped the serial cable with no effect.

MacPro 8-core 3-gig w/5-gig RAM
HD1 w/192 & Sync I/O
PT 7.3.1cs3
dCommand
MacOS 10.4.9
Reply With Quote
  #4  
Old 07-23-2007, 11:25 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Sync IO start up problem

have you tried re-flashing the firmware?
other than that sound like component failure
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #5  
Old 07-25-2007, 08:54 AM
dcolman dcolman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: north hollywood
Posts: 13
Default Re: Sync IO start up problem

I tried the firmware and the cable. No luck there.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-25-2007, 10:10 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Sync IO start up problem

get in touch w/ Digi Tech support

you'll probably need to send it in
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #7  
Old 07-25-2007, 09:59 PM
dcolman dcolman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: north hollywood
Posts: 13
Default Re: Sync IO start up problem

ok thanks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sync I/O start up messages/codes??? Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 02-05-2014 12:25 PM
PT 10.3 start up problem rory13 Windows 4 10-18-2012 02:49 PM
Problems with song start, click track, and sync Tbob 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-16-2010 06:26 PM
Random start point when recording using sync (MMC) Mark ' Em 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-24-2008 03:08 PM
start up problem Hendrik Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-20-2000 01:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com