Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-28-2005, 01:53 PM
John@wombatstudios John@wombatstudios is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 89
Default importing session data PT7

hiya,

When I import session data using exising tracks, the incoming volume automation completely overwrites the existing session volume data on the same track. That is, I've got a music track already volume automated, and when I import music from another session onto the same music track at
another location on the timeline, it rewrites the volume automation on the original section of the
track to zero. Am I missing something? I can't remember last version of protools doing this.
I've tried "replacing exising playlist" and "overlay" and the results are the same.

cheers,
John.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-28-2005, 02:06 PM
jimlongo's Avatar
jimlongo jimlongo is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: T_dot
Posts: 2,825
Default Re: importing session data PT7

I don't know if this is a change in behaviour, but you could
Import as a New Track and then copy/paste or drag the new regions into the existing tracks.
__________________
noise | jimlongo
Reply With Quote
  #3  
Old 11-28-2005, 02:22 PM
John@wombatstudios John@wombatstudios is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 89
Default Re: importing session data PT7

I could do that, but I'm pretty sure that it used to work before. If it didn't it must have been me dreaming what a nice feature it would make!

cheers,
John.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-28-2005, 03:13 PM
Andre Knecht Andre Knecht is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Pasadena, CA
Posts: 2,191
Default Re: importing session data PT7

Nothing has changed. You can (in your case must) disable the importation of “Volume Automation And Settings” data. You do this from the pop up menu found at the bottom of the Import Data window, below the track list. (Pro Tools 7.0 Reference Guide, Page 126)
__________________
Andre Knecht

We’ll fix it in the shrink-wrap. (Frank Zappa)

.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-28-2005, 03:24 PM
John@wombatstudios John@wombatstudios is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 89
Default Re: importing session data PT7

Won't that then not import the mix data that I need? The way I'm reading the manual suggests that
if I import the data using the "overlay playlist" method, it should just add the automation to the existing automation, and trim any overlapping data. The regions I'm importing are 5 minutes away from the existing regions.

Maybe if this has never worked, we can have a "merge automation" setting

cheers,
John.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-28-2005, 03:40 PM
Andre Knecht Andre Knecht is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Pasadena, CA
Posts: 2,191
Default Re: importing session data PT7

Since you need to retain some of your automation, while also adding new data, I’d recommend importing to new tracks and then copy and paste the needed regions (along with automation) into the existing ones. In this way, you only affect the relevant regions.

IHTH.
__________________
Andre Knecht

We’ll fix it in the shrink-wrap. (Frank Zappa)

.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Importing Session Data from PT 11 Voice Crafters Pro Tools 11 2 07-28-2013 08:29 AM
Importing session data Rune Thuelund Post - Surround - Video 4 02-15-2012 11:57 AM
need help importing session data rjd2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-06-2008 11:11 AM
Importing Session Data music Tips & Tricks 5 10-21-2007 05:02 PM
Importing Session Data In 7.3 dw3 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-02-2007 11:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com