Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-28-2017, 12:21 AM
SigFriedChicken's Avatar
SigFriedChicken SigFriedChicken is offline
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Central Florida
Posts: 326
Default MIDI notes still there after separating and deleting part of clip

I have a long MIDI track. When I separate it, a couple of minutes into the track, and then delete a large potion of it, I find that ALL of the MIDI notes are still there, just floating in space, completely outside of the clip.

I understand if there is an overlapping note, or two, but I don't understand why there are 20 bars worth of floating notes lying around after deleting a portion of a clip. Is there a way to delete the MIDI notes when you delete a clip? I know that I can go through and manually select them with the mouse, but then there is the issue of any leftover automation/pedal stuff.

It is quite rare that I would actually want leftover MIDI notes. If I wanted them, I would have deleted them, right?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-28-2017, 12:33 AM
EdwardWilliam's Avatar
EdwardWilliam EdwardWilliam is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Las Vegas & Santa Fe, NM USA
Posts: 58
Default Re: MIDI notes still there after separating and deleting part of clip

Similar thing happened to me just this evening. I selected the middle of a long midi clip, and deleted. The clip outlines disappeared, but the midi notes remained. After several tries I ended up deleting all of the remaining midi in the track after selecting the whole track. Doesn’t make sense.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Edward
Reply With Quote
  #3  
Old 11-28-2017, 12:33 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,509
Default Re: MIDI notes still there after separating and deleting part of clip

Yeah it’s a bug. See this and other related threads mentioned within http://duc.avid.com/showthread.php?t=394955
Reply With Quote
  #4  
Old 11-28-2017, 08:10 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,841
Default Re: MIDI notes still there after separating and deleting part of clip

Yep. Super annoying.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2021.3 Ultimate | Omni | macOS Catalina in a Trashcan 32GB
PT 2021.3 | Saffire Pro 40 | Win10 latest, HP Z440 64GB.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-28-2017, 08:32 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,841
Default Re: MIDI notes still there after separating and deleting part of clip

Ideascale bug report submitted. Please let me know if anything in the bug report needs to be corrected or amended.

http://protools.ideascale.com/a/idea-v2/293501
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2021.3 Ultimate | Omni | macOS Catalina in a Trashcan 32GB
PT 2021.3 | Saffire Pro 40 | Win10 latest, HP Z440 64GB.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-28-2017, 06:07 PM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,850
Default Re: MIDI notes still there after separating and deleting part of clip

Same here. New bug (in my case) with 12.8.2. Did not have it on prior versions of PT.
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-28-2017, 08:06 PM
ZEUSS ZEUSS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 630
Default Re: MIDI notes still there after separating and deleting part of clip

This has been the case for years! Its comical at this point with some of these bugs.
__________________
10.15.7 (19H15) Mac Pro 2013 (Trashcan) 6 Core 64 gigs Ram, Red Line 16, Native Thunderbolt, ProTools Ultimate 2021.3

Macbook Pro, 2019 (15,1) 32 Gigs Ram,2.3 GHz I9 8 Core ProTools Ultimate 2021.3, Apollo 8 Silver,TwinX.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-28-2017, 10:03 PM
lesbrunn's Avatar
lesbrunn lesbrunn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Accra, Ghana
Posts: 829
Default Re: MIDI notes still there after separating and deleting part of clip

Quote:
Originally Posted by ZEUSS View Post
This has been the case for years! Its comical at this point with some of these bugs.
For years? I've never seen this. Could it be a combination of factors that causes this? Or could it be a Mac-only issue? Whatever it is though, it's completely unacceptable. I don't understand why Avid finds it so difficult to get very basic stuff right.
__________________
X99 | i7 5960x @4.6GHz | 64GB GSkill DDR4 | Nvidia GTX 950 | Samsung 950 Pro NVMe 256GB | Samsung SM961 NVMe 1TB | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung MZ7PD256 SSD 256GB | Kingston 120GB SSD | WD Black 1TB x2 | G-Drive 4TB x2 | WD Elements 4TB | Audient ID14 | PT2020.12 | Windows 10 Pro

Last edited by lesbrunn; 11-29-2017 at 04:59 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-29-2017, 02:27 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,509
Default Re: MIDI notes still there after separating and deleting part of clip

Quote:
Originally Posted by lesbrunn View Post
I don't understand why Avid finds it so difficult to get very basic stuff right.
It’s v frustrating I agree. Seems like every update has at least one “WTF?!!” *facepalm* moment in terms of new and/or reactivated bugs.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-29-2017, 10:50 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,841
Default Re: MIDI notes still there after separating and deleting part of clip

Quote:
Originally Posted by lesbrunn View Post
could it be a Mac-only issue?
Windows, too. At least in this version.

Been around for years, but nobody bothered to submit a bug report? I did tons of MIDI work on new and old files in 9.0.3, 12.4, 12.7, each variant of 12.8. It didn't occur for me until 12.8.2. Maybe it was much more rare before.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2021.3 Ultimate | Omni | macOS Catalina in a Trashcan 32GB
PT 2021.3 | Saffire Pro 40 | Win10 latest, HP Z440 64GB.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
midi regions and deleting notes Shatzer Pro Tools M-Powered (Win) 22 10-25-2011 01:26 AM
Separating MIDI Notes in Relative Grid Mode filosofem MIDI 0 03-13-2009 03:22 PM
Deleting hidden midi notes jonah day 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-25-2006 10:54 AM
Deleting MIDI double notes... Bezo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 01-17-2006 07:07 AM
Deleting/Copy MIDI notes is not deleting/copying MIDI sustain? Mark_Knecht 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-26-2002 12:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com