Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 05-13-2022, 01:41 PM
citysoundman citysoundman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: New York City
Posts: 570
Default Re: audio suite render followed by long spinning ball

Quote:
Originally Posted by Cheesehead View Post
I had these similar problems with Audiosuite and bounce to disc and it turned out to be a permissions problem on the disc.
Another time it was caused by an external thunderbolt dock, whereas writing files to an internal drive was instantaneous.
It may not be your problem, but worth a try.
Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Mmm I'll bite on that as well. I think a longer shot than a plugin but worth checking... what exact make/model external SSD and how exactly is it connected to the computer? And what file system is on it? All audio files in the session are stored on that one location? Like all in the session folder?

A good quick test if you have space may be to drag a copy of that session to the internal super fast NVMe SSD and try running it there.

And what is your disk cache meter showing??
Good suggestion Cheese, so I copied a session to my internal drive but the behavior is exactly the same.

My drive is an OWC SSD 250 with USB 3 cable, connected directly to the Mac. Formatted Mac OS Extended, GUID.

Disk Cache meter - you mean in System Usage? In this session it's reading 5%.
__________________
Bob Kirschner
NYC-based Audio Post Mixer/Sound Designer
bobkirschner.com
Reply With Quote
  #12  
Old 05-14-2022, 03:43 AM
Cheesehead Cheesehead is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London
Posts: 890
Default Re: audio suite render followed by long spinning ball

Sorry it didn't work.
I've had Pro Tools not responding messages that seemed to be caused by a previous version of Eucon. Are you running an old version of Eucon? Try quitting it and trying the same thing.
Do you have re-wire running in the session, that's also caused problems for me.
Otherwise I'm out of ideas. I run RX9 de-reverb and Dialogue Isolate all the time and no beachballs here, so I doubt it's an RX thing.
__________________
Mac Pro 7,1 16 core, OSX 10.15.6, HD-Native TB, Trinnov MC, MTRX Studio, 2xRME ADA-4, Sync HD, AJA IO XT, Avid Dock, Avid S1, PT Control, Soundflow, PT 2022.4
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio suite plugins won't render horsejazz34 Pro Tools 2020 1 12-05-2020 05:54 PM
Spinning Beach Ball after using Auto Tune in Audio Suite Rule62 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-01-2013 05:00 PM
Blank file after Audio Suite render? JazzyJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-08-2012 08:58 AM
Spinning beach ball of death when importing audio from video uvstudios Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 12-25-2011 11:16 PM
Audio Suite Plugins Don't Render! Superbee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-30-2001 12:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com