Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2001, 06:48 PM
bickele bickele is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Bergen, Norway
Posts: 66
Default F keys shortcuts

I'm a big fun of shortcuts and I love the F keys to select edit tools and modes.
Today when I pressed the F keys I got the message:
"The F1 through F12 keys can be set up to open an application, document, server, or other item, such as an apple script. You can set up the F1 through F12 keys in the keyboard control panel".
I'm not the only engineer in the studio; somebody might have changed some settings...
How do I get the lovely shortcuts back?

Thanks for help
b.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2001, 08:22 PM
Sugarite Sugarite is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Canada
Posts: 397
Default Re: F keys shortcuts

These are not set up in Protools afaik, they can be assigned in the Keyboard control panel, but not to functions within Protools without first making an applescript to activate the particular apple events etc. There's plenty of shortcuts using the command, shift, control, and option keys however.

rtfm [img]images/icons/wink.gif[/img]
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2001, 09:10 PM
bickele bickele is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Bergen, Norway
Posts: 66
Default Re: F keys shortcuts

I've been using the F keys for the standard shortcuts (F1 to F4 for shuffle, slip, spot, grid, F5 to F10 for all the edit tools and F12 to start and stop recording) since I bought the 001 with PT LE 5.0 a year ago, every day until today when for the first time I got the error message mentioned above.

What happened?

I'm so used to using those shortcuts that I keep pressing the F keys anyway and getting the error message way too often, wasting a lot of time clicking on the cancel button and getting irritated. I really need them back...

Do I need to make an Apple Script? How?
thanks

b.

[ September 11, 2001: Message edited by: bickele ]
Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2001, 03:02 AM
Zeus Zeus is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Finland
Posts: 864
Default Re: F keys shortcuts

No panic. No need to make Applescripts (which won't work with Pro Tools anyway).

Just go to the systems keyboard control panel and when there, to the function keys option. Disable them from being in "hot" mode.

Z
Reply With Quote
  #5  
Old 09-14-2001, 07:59 PM
bickele bickele is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Bergen, Norway
Posts: 66
Default Re: F keys shortcuts

Thanks Zeus, good tip! [img]images/icons/smile.gif[/img]

b.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pressed some keys now shortcut keys wont work (T,R to zoom etc) Falcon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 15 06-11-2016 10:49 AM
Shortcuts on new Macbook Pros - missing keys Lisle macOS 0 08-17-2011 11:32 AM
Can't turn off Mac Function keys/turn on PTLE Shortcut keys b mcgibney 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 09-25-2009 09:15 PM
Have keyboard shortcuts/keys changed? Gothboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-28-2009 11:30 AM
function keys don't work as quick keys miked45 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-21-2003 10:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com