Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-17-2015, 04:59 PM
KierONeil KierONeil is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Arkansas, USA
Posts: 46
Default Why isn't PT12 recognizing MBOX Mini?

This is the strangest thing.

Every other application plays music through the MBOX mini to my speakers. PT12 is the only application that doesn't seem to recognize that I have the audio interface attached. I have installed the drivers twice and still PT12 is not seeing it.

Any help is appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-17-2015, 08:35 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,876
Default

Step #1 would be to set the OS to NOT use the Mbox and see if PT will work then(and make sure the Mbox is the selected "audio engine" in Pro Tools>Setup>Hardware. If that makes PT work, there are a few ways of dealing with routing Windows sounds. What I would do; have the computer use the onboard sound card. Get a small(and cheap) mixer(Behringer, Alto) and feed outputs from the Mbox, and from the computer sound card to the mixer and feed the mixer outputs to your speakers
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 05-17-2015, 08:40 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 15,920
Default

Quote:
Originally Posted by KierONeil View Post
This is the strangest thing.

Every other application plays music through the MBOX mini to my speakers. PT12 is the only application that doesn't seem to recognize that I have the audio interface attached. I have installed the drivers twice and still PT12 is not seeing it.

Any help is appreciated.

And just to state the hopefully obvious, you have to set Pro Tools to use the Mbox Mini as the playback engine in Setup>Playback Engine.

It is not clear what you mean by "not recognize". Does the interface show up as an option in the playback engine pull down menu? Does it not work if you select it? Do you get an error? What exactly happens?

What exact driver version is installed? On what exact OS version?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-13-2015, 03:47 PM
KierONeil KierONeil is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Arkansas, USA
Posts: 46
Default Re: Why isn't PT12 recognizing MBOX Mini?

I've played around with this a little more and still no luck.

In order to give you as much info as possible I created a Word doc on my Public drive that gives all the details.

Take a look and see if you can give some guidance.
https://onedrive.live.com/redir?resi...nt=file%2cdocx

Thanks,
Kier
Reply With Quote
  #5  
Old 06-13-2015, 06:47 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,684
Default Re: Why isn't PT12 recognizing MBOX Mini?

Do you have the Mbox 2 Mini (2nd generation)?
http://avid.force.com/pkb/articles/e...2-Mini-Drivers

Or do you have the Mbox Mini (3rd generation)?
http://avid.force.com/pkb/articles/e...x-Mini-Drivers
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Mojave 10.14.6.

Pro Tools Ultimate 2021.12, HD Native, Focusrite Red 8Pre (Mac)
Pro Tools 2020.12, Mbox3 (Win)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #6  
Old 06-13-2015, 07:32 PM
KierONeil KierONeil is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Arkansas, USA
Posts: 46
Default Re: Why isn't PT12 recognizing MBOX Mini?

It's an MBOX Mini 3rd Gen, and thank you for the link.

IT WORKS!!!

I'm sure it was just me but that was wayyyy harder than it should have been.

Thanks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac not recognizing Mbox Mini nysandeep 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-14-2012 09:31 AM
Mbox Mini not recognizing XLR rational 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-28-2011 09:17 PM
Why is protools le not recognizing my mbox mini???? Systamatik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-13-2011 04:29 PM
Help ASAP!!!!! MacBook Pro not recognizing mbox mini 2 Young Mill 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-28-2011 07:14 AM
PT 9 not recognizing input on MBOX 2 Mini tdey macOS 1 02-06-2011 04:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com