Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-13-2009, 07:09 AM
wkessing wkessing is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 38
Default SC48 Hardware Inserts

Is it possible to use external hardware inserts with the SC48? If so, how many at one time?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-13-2009, 04:49 PM
Justin Bartlett Justin Bartlett is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Cedar Falls, IA
Posts: 18
Default Re: SC48 Hardware Inserts

It appears from the SC48 standalone software that it does not support external hardware inserts, unlike its larger siblings. You could probably fake it by taking a direct out from the channel into your outboard, and then back into a different channel, but I'm guessing the automatic delay compensation wouldn't work for that situation.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2012, 10:06 AM
jeremy glover jeremy glover is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 35
Default Re: SC48 Hardware Inserts

any updates on this? also on the profile, how about doing parallel stuff?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2012, 10:51 AM
Sheldon Radford's Avatar
Sheldon Radford Sheldon Radford is offline
Avid
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,293
Default Re: SC48 Hardware Inserts

Good news here: the IO16 option card released last year enables enables hardware inserts for SC48.

http://www.avid.com/us/products/venue-io16-option-card

Sheldon
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hardware inserts stanonbass Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 02-03-2014 06:13 PM
Hardware insert 1&2 cutting off other hardware inserts on aux tracks Led Windows 4 12-09-2013 09:19 AM
hardware inserts Andres Gonzalez Pro Tools TDM Systems (Win) 1 10-25-2008 05:25 PM
Hardware Inserts in LE??? plex 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-26-2007 11:56 AM
Why hardware inserts drenched 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-10-2002 12:28 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com