Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-16-2002, 11:19 PM
bsjaco bsjaco is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: miami, FL
Posts: 13
Default Digimax word clock sync

I'm running a Digimax LT as a front end for the 001 and i was wondering if i need to connect any cables to the "word clock" ins and outs on the back of the Digimax or will the two units be able to sync through the optical connection that is already there? Thanks in advance...
B
__________________
halfmoonandthe7stars.com
Reply With Quote
  #2  
Old 06-17-2002, 01:28 AM
CCash CCash is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Los Angeles
Posts: 1,423
Default Re: Digimax word clock sync

I don't have one, but a rep from Sweetwater said here that you MUST use the Digimax LT as the master clock, since the 001 box doesn't have BNC ins/outs. I guess you do this via the ADAT connection.

But I don't see why you couldn't use a S/PDIF to BNC adaptor and use the Digi001's S/PDIF out as a clock source only. They both operate at 75 Ohms.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-17-2002, 10:38 AM
bsjaco bsjaco is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: miami, FL
Posts: 13
Default Re: Digimax word clock sync

Thanks for your help... much appreciated.
__________________
halfmoonandthe7stars.com
Reply With Quote
  #4  
Old 06-19-2002, 06:36 PM
Freeheel Freeheel is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Vancouver
Posts: 322
Default Re: Digimax word clock sync

adat lightpipe contains clock information. Just enable "adat optical in" in PT as your clock source - no need to hook up S/PDIF as well.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with word clock and Digimax D8 scotth 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 11-26-2010 05:32 AM
Presonus Digimax D8 - Word Clock Issue Farmer Dave Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-16-2009 09:28 AM
Digimax lt with Apogee Mini-me Word Clock (Cavell) Micah777 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 06-22-2004 04:40 PM
Presonus Digimax LT, Word Clock & DIGI002R..How? rocketdogstudios 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-10-2004 10:01 AM
002 and Digimax LT - Word Clock? IntelDoc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 04-14-2003 09:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com