Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-30-2001, 09:17 PM
Renato Renato is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: UDI- MG Brasil
Posts: 8
Default Digi 001 with Matrox RT MAC video capturin card on Apple G4

Hey Steven ! How are you ?

Thanks for your reply, I have thinked
about anyone is going to reply this topic.

To complement this discussion, you
work with two monitors? In Pro Tools Le
and Final Cut ? Or General for in the Mac OS and all softs ?
(Using a second monitor port for the RT MAC, shure!)

[This message has been edited by Renato (edited April 17, 2001).]
Reply With Quote
  #2  
Old 04-17-2001, 05:33 PM
unsub1 unsub1 is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Austin, Tx, USA
Posts: 148
Default Re: Digi 001 with Matrox RT MAC video capturin card on Apple G4

To my surprise, the Digi001 has no conflicts with my RTMac so far. I am running a 400MHz Sawtooth G4 with 448 megs of RAM. I am also running an Adaptec 29160n SCSI card with no problems. Hope this helps.

steven
Reply With Quote
  #3  
Old 04-18-2001, 04:39 AM
David Lawler David Lawler is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Skippack, PA, USA
Posts: 32
Default Re: Digi 001 with Matrox RT MAC video capturin card on Apple G4

Me too......
G4-466, 384 Ram, Digi001 w/Protools LE 5.1, Final Cut Pro 2.0 w/MatroxRTMac, 29160N SCSI controller, 2 external 9G Seagate LVD drives (for video only)
So far, all is working smoothly.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-18-2001, 04:45 AM
usinare usinare is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: bridgewater nj usa
Posts: 228
Default Re: Digi 001 with Matrox RT MAC video capturin card on Apple G4

i am using fcp 2.0 with rtmac and pro tools le and no problems. i have a g4 450 dual with 512 mb ram. u will need a separate hard drive for video capture and rendering. a 7200rpm internal ide is sufficient.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-18-2001, 09:46 AM
unsub1 unsub1 is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Austin, Tx, USA
Posts: 148
Default Re: Digi 001 with Matrox RT MAC video capturin card on Apple G4

Renato,

I use the dual monitor setup for everything, audio, video, web (Flash, etc), word processing, etc. The RTMac does occasionally offer me a higher resolution, but other than that, is rock-solid.

steven
Reply With Quote
  #6  
Old 04-18-2001, 05:32 PM
Kerry C Kerry C is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Westminster, CO, USA
Posts: 108
Default Re: Digi 001 with Matrox RT MAC video capturin card on Apple G4

Little off-topic for this forum, but could anyone give me a quick review of the RT Mac? Does it truly render in "real-time?" And how much? All transitions or only some? Moving text, objects, etc.? Is this all real-time at full res/frame rate also?
Thanks,
kc
Reply With Quote
  #7  
Old 04-18-2001, 10:35 PM
unsub1 unsub1 is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Austin, Tx, USA
Posts: 148
Default Re: Digi 001 with Matrox RT MAC video capturin card on Apple G4

The RTMac is a PCI card that acts as both a real-time accelerator and a second video card. Your most popular transition are in real-time (if nothing else, good old cross-disolve), as are your typical motion effects (opacity, scale, position, etc.). It previews in real-time at full framerate and very high quality resolution. It comes with a breakout box that allows you to capture analog, but even better, to connect to your monitor/deck without having to have your camera in the loop. I'm really pleased with it.

steven
Reply With Quote
  #8  
Old 04-20-2001, 11:17 AM
Kerry C Kerry C is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Westminster, CO, USA
Posts: 108
Default Re: Digi 001 with Matrox RT MAC video capturin card on Apple G4

Thanks, Steven. I think I may have to make that purchase happen.
Good day.
kc
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with dual monitor matrox g550 video card toasterd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-25-2003 02:35 PM
problem with dual monitor matrox g550 video card toasterd Pro Tools TDM Systems (Win) 0 09-25-2003 08:48 AM
Dual Monitors:Matrox Millenium II PCI video cards - Second Monitor Card for PCI Mac/W neopotato 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-08-2001 10:10 PM
matrox rtmac dual head video card is out.... thefly Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 03-16-2001 08:20 AM
Want a Dual video Card? Send Matrox Request MacDaddy WGAR Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-09-2000 06:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com