Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-06-2009, 06:02 PM
Dean@mac Dean@mac is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
Default Installation Failed The installer can't install some files in "/".

The full message is
Installation Failed! The installer can't install some files in "/". Contact the software manufacturer for assistance.

I first received this message when trying to upgrade Pro Tools from 8.0 to 8.0.1 a prerelease for snow leopard. I tried numerous things such as repairing permissions, as well as some pro tools specific things and to no avail. Still got the same error message.

So then I tried completely uninstalling and deleting all things pro tools from my computer. After a clean uninstall and removing all traces of pro tools I proceeded to try and re-install pro tools from my pro tools 8 disk. About a minute into the process I get the EXACT same error message.

I tried creating a brand new user and installing PT there but also same error message. I'm not sure if it means anything but in the installer it will not allow me to change the location. I'm not sure if "/" is a sub folder of applications or if for some reason its trying to install somewhere strange but when I click the button to change location the installer just brings me back to the page that tells me to turn off Dashboard and etc.

I know this issue has been going on since even before snow leopard. I really need to get pro tools installed and running again or at least be able to get the program installed. I've isolated pro tools out of the mix because its been several different installers and even an installer from a dvd. I know this is a Snow Leopard or plain OS based problem. I have repaired permissions, created a brand new user, wiped clean and started over. I don't know anything else to do. PLEASE HELP???!!!

Oh ya and also my Mbox 2 no longer works on the new computer. (Also on any user) It never boots up or lights up and when I log in to my user I get this error message, "Insecure Startup Item Disabled "Library/StartupItems/Digidesign MBox 2" has not been started because it does not have proper security settings."

What gives? At school they have Pro Tools set up, with MBox 2, on brand new iMacs running snow Leopard and they are working with very few bugs!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-31-2010, 11:33 AM
missouribottom missouribottom is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Default Re: nstallation Failed The installer can't install some files in "/".

hi Dean,
I'm having exactly the same problem on 2 different macs: a macbook pro running OS10.6.2, and a macpro running 10.5.8

the behavior is exactly as you described, including not being able to change the install location.

incidentally, I also use a macpro that is identical to the one above, except it's running 10.6.2. I'm baffled.

i used the same install DVD (LE 8.0) on all three computers, but can only get a successful install on one of them. This install DVD was purchased less than a month ago.

I've tried updating to LE 8.0.3, but I can't get that to happen until the 8.0 install completes.

Is there a place to get a full 8.0.3 install, instead of just the update? i've looked to no avail.

have you found any solutions to this problem?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2010, 10:16 AM
I94productions I94productions is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
Default Re: nstallation Failed The installer can't install some files in "/".

I'm having the same problem, have you guys found a solution yet?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2010, 11:32 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: nstallation Failed The installer can't install some files in "/".

Please let us know if http://avid.force.com/pkb/articles/e...ssage/en341835 doesn't help.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 05-18-2010, 12:02 AM
Phonographic Phonographic is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 4
Default Re: Installation Failed The installer can't install some files in "/".

Problem Solved....!

So I was getting the same error messages... not fun.

Then I realized that I have 2 accounts on my mac. The main Admin account and then my personal account.

I was able to install PT mbox2 Factory when I was logged into the admin account.

Then I discovered something else...

Under System Preferences/Accounts/My account. you should see a little box that you can tick that say "Allow user to administer this computer" This box should be ticked.

If you tick this box, you should be able to install PT in you personal account.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-12-2010, 09:47 PM
Timothy.hearne Timothy.hearne is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: melbourne
Posts: 7
Default Re: Installation Failed The installer can't install some files in "/".

i'm having this issue trying to install celemoneys melodyne. i'm using 10.5.5. wanted snow leopard but i didnt realize you need an intel processor.

i found some posts on other forums saying that it could be a hard drive issue and a new hdd and fresh install fixed it, but i dont have the money at the moment
Reply With Quote
  #7  
Old 03-10-2011, 12:41 AM
<Mitch> <Mitch> is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Paris
Posts: 1
Default Re: Installation Failed The installer can't install some files in "/".

Thanks a LOT for your solution Phonographic, I had the same issue and it worked perfectly for me.

I just had to tick the box in "Allow user to administer this computer" in System Preferences/Accounts/My account, restart, and reinstall.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation Failed The installer can't install some files in "/" alalal1979 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 04-20-2013 11:40 AM
M-Audio Essential 8.0 Installation failed after "Running package scripts" VocalStudio Pro Tools M-Powered (Mac) 0 12-29-2010 09:59 AM
M-Audio Essential 8.0 Installation failed after "Running package scripts" VocalStudio Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-29-2010 09:36 AM
Installer can't install some files in "/" Dedelman2005 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 08-09-2010 12:47 PM
TL Space - no Impulse Response library "installer" / can't install kirkbross 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 03-22-2010 08:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com