Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-22-2021, 01:05 AM
Sid0 Sid0 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Pomona, Ca
Posts: 108
Default Pro Tools Unwanted tool bar

I think I accidentally enable a feature and I can't seem to take it off. In the edit window, an extra layer is displayed right above my tempo, how can I get rid of it. I have uploaded an attachment
Attached Images
File Type: jpg PT.jpg (47.4 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 08-22-2021, 03:12 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,468
Default Pro Tools Unwanted tool bar

That’s Bars & Beats you’re showing. Why it’s double the height… I do not know.

Just hide it from view. Click on the little drop down menu box on the left of where it says Bars & Beats and you can choose what you want to show/hide.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 08-22-2021, 04:14 AM
Sid0 Sid0 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Pomona, Ca
Posts: 108
Default Re: Pro Tools Unwanted tool bar

I don't want to hide bars & beats. I need it but I do not need the double height. I want to disable the double height. No matter what I change it to. Bars & beats, tempo, meter, samples, etc, it stays in double height.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-22-2021, 04:28 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,468
Default Re: Pro Tools Unwanted tool bar

Hmmm…

That I can’t help you with unfortunately. Never had it happen to me.

Someone else might chime in with an answer. If all else fails, trash your preferences and that will reset all the PT settings to default.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #5  
Old 08-22-2021, 05:14 AM
Sid0 Sid0 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Pomona, Ca
Posts: 108
Default Re: Pro Tools Unwanted tool bar

ok thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 08-22-2021, 10:13 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,321
Default Re: Pro Tools Unwanted tool bar

In the left corner of that tool bar, click on the little arrow head that points down
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 08-22-2021, 02:05 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 4,046
Default Re: Pro Tools Unwanted tool bar

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
In the left corner of that tool bar, click on the little arrow head that points down
The problem is with the Bars/beats ruler, it looks like it is expanded vertically somehow. I've never seen that before, and I can't reproduce it here. The little white down-arrow is on the tempo ruler, and it can expand tempo ruler. No arrow on bars/beats ruler. Strange.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini 2018, six-core 3.2gHz i7, 32 gb RAM.
Focusrite Scarlett 6i6, Dynaudio BM6's, Command|8, SSL UC1, iPad w/EuControl.
Pro Tools 2020.11.0.157, Mac OS 10.15.7.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-22-2021, 02:11 PM
Sid0 Sid0 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Pomona, Ca
Posts: 108
Default Re: Pro Tools Unwanted tool bar

Hi Albee,

No that didn't work. But I found the solution. It was "Dynamic Transport" that was causing the double height. Thank you for your input. I appreciate it.

https://duc.avid.com/showthread.php?t=315220

https://www.youtube.com/watch?v=lyp0_rcK2rs
Reply With Quote
  #9  
Old 08-22-2021, 02:20 PM
Sid0 Sid0 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Pomona, Ca
Posts: 108
Default Re: Pro Tools Unwanted tool bar

Hi Ben,

Thank you, I just found the solution to the problem.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unwanted 11R pane in Pro Tools Edit window dmitch Eleven Rack 2 12-31-2018 08:02 AM
Pro Tools keeps creating an unwanted Aggregate I/O mattrixx macOS 5 05-19-2011 05:54 PM
Unwanted scrubber tool jdecker1978 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-11-2011 01:24 PM
Pencil tool turns into mouse pointer tool when drawing arvid.lind 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-11-2010 01:36 AM
Grabber Tool Won't Grab, Can't Trim Unwanted Audio mhughes 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-13-2005 04:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com