Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-22-2016, 02:02 PM
Ronan Breslin Ronan Breslin is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Glasgow
Posts: 3
Default Blackmagic cards with vanilla Pro Tools 10

OK, I have access to HDX suites with Blackmagic 4K extreme video cards.

However I need to do some prep and tracklaying in my own wee set-up that runs standard Pro Tools v10 with Lynx cards and converters on a 2010 Mac Pro desktop (final aluminium chassis model) - so its non-HD(X). It's a favour for a friend working for a skint charity (Scottish Refugee Council if you must know). I would like some video playback to an external HDMI monitor but I am getting confused about Pro Tools compatibility on Blackmagic cards.

Please someone provide a definitive answer! If I buy the basic Blackmagic DeckLink mini monitor PCI-e card will it work with my system or does the Pro Tools flavour have to be HD?

Thanks in advance.

Ronan.
www.lachunky.com
__________________
Ronan Breslin
Lecturer, Engineer and Composer.
Masters in Sound for the Moving Image.
Glasgow School of Art Digital Design Studio.
www.ddsdegrees.net
www.lachunky.com
Reply With Quote
  #2  
Old 05-22-2016, 03:05 PM
tom_lowe tom_lowe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 1,078
Default Re: Blackmagic cards with vanilla Pro Tools 10

Quote:
Originally Posted by Ronan Breslin View Post
OK, I have access to HDX suites with Blackmagic 4K extreme video cards.

However I need to do some prep and tracklaying in my own wee set-up that runs standard Pro Tools v10 with Lynx cards and converters on a 2010 Mac Pro desktop (final aluminium chassis model) - so its non-HD(X). It's a favour for a friend working for a skint charity (Scottish Refugee Council if you must know). I would like some video playback to an external HDMI monitor but I am getting confused about Pro Tools compatibility on Blackmagic cards.

Please someone provide a definitive answer! If I buy the basic Blackmagic DeckLink mini monitor PCI-e card will it work with my system or does the Pro Tools flavour have to be HD?

Thanks in advance.

Ronan.
www.lachunky.com
It'll work
Reply With Quote
  #3  
Old 05-23-2016, 03:16 AM
Ronan Breslin Ronan Breslin is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Glasgow
Posts: 3
Default Re: Blackmagic cards with vanilla Pro Tools 10

Brillian. Thanks.
__________________
Ronan Breslin
Lecturer, Engineer and Composer.
Masters in Sound for the Moving Image.
Glasgow School of Art Digital Design Studio.
www.ddsdegrees.net
www.lachunky.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiple BlackMagic Video Cards tyonteck Post - Surround - Video 1 11-29-2014 01:00 PM
10.2 Blackmagic Cards? Audio_Vision Windows 3 12-07-2012 08:44 AM
Blackmagic cards on PC in PT9? Audio_Vision Pro Tools 9 3 11-07-2010 08:59 AM
Pro Tools with BlackMagic video cards tom_lowe Post - Surround - Video 1 08-12-2007 12:02 PM
Blackmagic Cards Bhobson Post - Surround - Video 1 01-01-2006 03:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com