Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-01-2012, 12:11 AM
Kbrinson85 Kbrinson85 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 5
Default Inserts affecting send meter but not channel meter?

In the past, if i load a compressor plugin on a channel insert and boost the Comp's output, it affects the main channel meter even causing it to clip (once i find a suitable setting). In my current session, if i load a comp on an insert and crank the comp output, the DAW meter is unaffected, yet, if I create a send on the same channel, the return meter that pops up is clipping like crazy and stops if i remove the comp insert.

i admit im a bit of a noob when it comes to signal routing but what the heck is going on here and how SHOULD things be happening here?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-2012, 08:00 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,898
Default Re: Inserts affecting send meter but not channel meter?

Bug. The bussing in PT9 has a few glitches that show up sporadically. They're pretty rare, thankfully. Closing and reopening the session usually straightens things out. If not, quit and relaunch PT. If that doesn't fix it, I don't know what to tell you.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2021.6 Ultimate | Omni | macOS Catalina in a Trashcan 32GB
PT 2021.6 | Saffire Pro 40 | Win10 latest, HP Z440 64GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seeing only one send and its meter SickTheory Windows 2 09-24-2012 05:34 AM
My LOUD beat clips all my inserts plugins and Vu-Meter! chavernac 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-27-2010 09:09 PM
Send Output Meter shows track level? lwilliam 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-22-2009 08:05 PM
PTHD8 cpu meter vs task manager cpu meter MEAT Pro Tools TDM Systems (Win) 5 01-02-2009 06:17 AM
channel level mirrored in send level meter daveh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-01-2001 02:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com