Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2010, 10:15 AM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,946
Default Dolby E layback to a SWR-5500 Need Tri Level?

Hi All,
Quick question. If I am laying back a Dolby E data stream to a SRW-5500, do I need to be locked to tri-level if the frame rate is 29.97 drop? I think I only need tri-level sync when I layback to 23.98. Is that correct? Thanks for the help.
Best,
Brandon
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2010, 11:53 AM
hummerZ hummerZ is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: NYC
Posts: 264
Default Re: Dolby E layback to a SWR-5500 Need Tri Level?

Ultimately, you need to be locked to whatever the deck is locked to. But your thinking is correct: standard black burst is fine for laying back to HDCAM at 29.97.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2010, 01:14 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,946
Default Re: Dolby E layback to a SWR-5500 Need Tri Level?

Thanks. I just didn't know if a dolby e data stream had different requirements then standard digital audio.
Best,
Brandon
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2010, 02:36 PM
pneyrinck's Avatar
pneyrinck pneyrinck is offline
Neyrinck
 
Join Date: Feb 2003
Location: San Francisco
Posts: 177
Default Re: Dolby E layback to a SWR-5500 Need Tri Level?

If you are laying back a pre-encoded Dolby E stream, it is just PCM audio that happens to be a Dolby E stream. The deck just needs to be synchronized. Tri-level sync does need to be used with Dolby E hardware encoders in certain situations for it to properly sync.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-19-2010, 09:34 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,946
Default Re: Dolby E layback to a SWR-5500 Need Tri Level?

Thanks Paul. That's why I asked the question. The studio is locked to black but hasn't upgraded to tri-level yet.
Best,
Brandon
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SRW-5500 layback problem bdangler Post - Surround - Video 7 05-08-2010 10:35 AM
SRW 5500 Lines 18 to 48 Dolby E what the HE!! not2tech Post - Surround - Video 4 04-22-2010 10:34 AM
Dolby E layback to srw 5500 2 frames advance? not2tech Post - Surround - Video 10 03-31-2010 01:38 PM
? about sony 5500 and dolby E not2tech Post - Surround - Video 8 02-26-2010 10:41 PM
OT: HDCAM SRW 5500 layback problems (latency!) Matt Chan Post - Surround - Video 4 05-16-2007 11:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:03 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com