Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-26-2018, 02:53 AM
EMcD EMcD is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Coventry
Posts: 1
Default New Staff

I am the new Media Technician of my work place,
I cannot find info about our licenses anywhere in the paper work.

The Macs are running Pro Tools 12 HD, but I only have licenses for Pro Tools 9

I am in the middle of upgrading our Macs as they used a program which in the end made them unusable, so I will need to start from scratch.

We do have iLok on the Macs, but yet again I do not have the log in details to even use the software

Any help would be appreciated

Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old 01-26-2018, 07:53 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,739
Default New Staff

Might be best to try the support portal

http://www.avid.com/learn-and-suppor...cident-support

They should be able to look it up by company name.

Also the email of the prior media guy might help
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-26-2018, 08:15 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,677
Default Re: New Staff

Quote:
Originally Posted by EMcD View Post
I am the new Media Technician of my work place,
I cannot find info about our licenses anywhere in the paper work.

The Macs are running Pro Tools 12 HD, but I only have licenses for Pro Tools 9

I am in the middle of upgrading our Macs as they used a program which in the end made them unusable, so I will need to start from scratch.

We do have iLok on the Macs, but yet again I do not have the log in details to even use the software

Any help would be appreciated

Thank you
Hi,

You really need to get in contact with the previous administrator of the Avid account and ilok account. as its going to be very difficult without those account details, especially ilok.

Is the person still around? just the mention of court action for stealing company property should prompt them to dig out the details.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-26-2018, 02:20 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,969
Default Re: New Staff

This is a difficult situation and Avid really need to come up with a better solution for institutional users.

I have all the email addresses, user names and passwords written down for whomever comes in after me. But frankly once I'm gone, my email address that is tied to the iLok and Avid and Waves accounts is tied to will go away the second I leave. And that will leave anyone unable to get in if they lose that info.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / Protools vanilla 2021.7
2018 MacBook Pro: six-core i9, 32GB, 1TB, Catalina / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2021.7, DAPS, L-ISA Studio

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre / DVS
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #5  
Old 01-26-2018, 04:08 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,460
Default Re: New Staff

The usual solution to this is the Avid account, iLok, etc that belong to the Studio all go to the Institution's email address or one is set up for that purpose.

Not a hard solution. When people leave/move jobs, the emails and account history stay with the institution. Never tied to a personal account. It's bad practice for any company to tie their assets to personnel. (Unless the company is solely owned and it's that person's account)
Reply With Quote
  #6  
Old 01-26-2018, 05:11 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,969
Default Re: New Staff

Sure, you can call City IT and tell them we need a separate email address. Been trying that for the last 9 nine years.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / Protools vanilla 2021.7
2018 MacBook Pro: six-core i9, 32GB, 1TB, Catalina / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2021.7, DAPS, L-ISA Studio

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre / DVS
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #7  
Old 01-26-2018, 05:51 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,460
Default Re: New Staff

The solution I mentioned has been used in 5 major studios I've worked in. One of them (Skywalker Sound) with literally hundreds of keys and thousands of licenses. There's a lot of staff in a place like that and a lot of licenses that need to be moved about (and staff turnover.) So it does work for large institutions -- it's just more about the responsibility of the company than Avid's/iLok's.

Seems your company isn't on the ball about how to manage assets. When they lose access, they'll learn.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-26-2018, 06:19 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,969
Default Re: New Staff

Yeah, the city that I work for only has like 5,000 employees. Not a very big organization.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / Protools vanilla 2021.7
2018 MacBook Pro: six-core i9, 32GB, 1TB, Catalina / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2021.7, DAPS, L-ISA Studio

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre / DVS
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #9  
Old 01-29-2018, 02:39 PM
Willbloke Willbloke is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 21
Default Re: New Staff

It's all very good having a single point User/Email for iLok and Pro-tools , none of this was thought of ten years ago when I started supporting all this .
There really should be a better solution for Institutions to Migrate to a Centralised System .
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AVID staff please help with this question??? TruestPain Pro Tools 10 16 04-25-2013 06:02 PM
Seriously Digi... you need to EDUCATE YOUR STAFF ilovemyssl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 30 11-11-2009 11:40 AM
A thanks to the Digi staff ! SteveH44 Post - Surround - Video 4 09-25-2005 08:33 AM
to DIGI staff daven Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 01-27-2003 04:14 PM
i gets no love from pt staff pimpalicous Digidesign Hardware & Software 3 03-21-2001 09:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com