Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-26-2022, 07:59 AM
djedwards18 djedwards18 is offline
Member
 
Join Date: May 2022
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 1
Default No playback through my MBOX headphones

I have a eval license of Pro Tools 2022.4.0 for MACOS Sierra 10.12.6. I am really having issues getting the playback through my MBOX headphones and can only hear it through my MAC built in speakers. Need assistance trying to figure this out. I've gone through changing through setup and I/O and can't figure it out. I can hear through my headset when I an recording but not on playback. I really want to get started doing voice demos so any help at all would be appreciated. Also any tips on setting up Pro Tools for just voice demos would be great..!! Thanks Dan
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2022, 09:47 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,657
Default Re: No playback through my MBOX headphones

How exactly do you have the MBox set-up?
In Pro Tools, you will want to open the Playback Engine and make sure that your audio device is the MBox and not an aggregate audio device.
Once the MBox is selected, then open the I/O settings, select the input tab and press the Default button, which will reset any I/O settings to their default state. Click on the Output tab and do the same.
Now in your session, ensure that your track's output is set to the main/stereo output. The main output is typically what the headphone output hears, so if all is set-up correctly, you should hear audio out of the headphones connected to your MBox.
__________________
Will

System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how can I get playback to go through my headphones? BenzoSt2 Pro Tools | First Discussion 0 10-19-2019 06:16 AM
Playback only through headphones! jikaru 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-10-2008 06:51 PM
Playback in the headphones felix822 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 02-12-2007 02:33 PM
MBOX Playback without headphones Tim Burgan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 04-09-2004 06:12 PM
No Playback through Headphones kucharo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 10-04-2001 10:12 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com