Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-31-2010, 01:23 PM
spenner spenner is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Somewhere under the rainbow
Posts: 1,202
Default FINALLY a Sandra report!!! Help please

I was having problems before but the current Sis download works.

When using only a few VI's, PT9 operates best on 1 Core. To be exact I'm running a session with Sylus RMX x2 (one for the Kit on separate channels and another or Perc), NI Massive x2, Hybrid x2, and 1 pad sound from EWQL Play. If I use more than 1 Core then I get random -9128 errors... "You are running low on CPU power." Other than the random -9128 errors, PT runs fine at about 25-30% (on this session) CPU on 7 Cores. I use 128 buffer.

Surely I should be able to use 7 cores and get more VI's without this error. Please take a look at my Sandra report and tell me if something is wrong. The only thing I can think of is the video card. I recently learned that only Nvidia is compatible with PT9. Can someone confirm this before I get another card?

BTW the current video card is the cause of the 3.9 Windows Experience Index.

Thanks!

< Computer >
Model: Gigabyte X58A-UD3R
Workgroup: WORKGROUP
Host Name: Music-PC
User: Music

< Processor >
Model: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 930 @
2.80GHz
Speed: 2.8GHz
Cores per Processor: 4 Unit(s)
Threads per Core: 2 Unit(s)
Type: Quad-Core
Integrated Data Cache: 4x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64
byte line size, 2 threads sharing
L2 On-board Cache: 4x 256kB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64
byte line size, 2 threads sharing
L3 On-board Cache: 8MB, ECC, Synchronous, ATC, 16-way, Exclusive,
64 byte line size, 8 threads sharing

< Computer >
Mainboard: Gigabyte X58A-UD3R
BIOS: Award (Phoenix) FC 11/11/2010
Bus(es): X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/
SMBus
Multi-Processor (MP) Support: No
Multi-Processor Advanced PIC (:Yes
Total Memory: 12GB DIMM DDR3

< Chipset >
Model: Giga-Byte X58 I/O Hub
Front Side Bus Speed: 2x 2.4GHz (4.79GHz)

< Chipset >
Model: Giga-Byte Core Desktop (Bloomfield) UnCore
Front Side Bus Speed: 2x 2.4GHz (4.79GHz)
Total Memory: 12GB DIMM DDR3
Channels: 3
Memory Bus Speed: 2x 798MHz (1.6GHz)

< Memory Module(s) >
Memory Module: Corsair CMX6GX3M3C1600C7 2GB DIMM DDR3 PC3-
12800U DDR3-1600 (9-9-9-24 5-34-10-5)
Memory Module: Corsair CMX6GX3M3C1600C7 2GB DIMM DDR3 PC3-
12800U DDR3-1600 (9-9-9-24 5-34-10-5)
Memory Module: Corsair CMX6GX3M3C1600C7 2GB DIMM DDR3 PC3-
12800U DDR3-1600 (9-9-9-24 5-34-10-5)
Memory Module: Corsair CMX6GX3M3C1600C7 2GB DIMM DDR3 PC3-
12800U DDR3-1600 (9-9-9-24 5-34-10-5)
Memory Module: Corsair CMX6GX3M3C1600C7 2GB DIMM DDR3 PC3-
12800U DDR3-1600 (9-9-9-24 5-34-10-5)
Memory Module: Corsair CMX6GX3M3C1600C7 2GB DIMM DDR3 PC3-
12800U DDR3-1600 (9-9-9-24 5-34-10-5)

< Video System >
Video Adapter: ATI Radeon HD 5400 Series (80 SM5.0 650MHz,
512MB DDR3 2x400MHz 64-bit, PCIe 2.00 x16)
Video Adapter: ATI Radeon HD 5400 Series (80 SM5.0 650MHz,
512MB DDR3 2x400MHz 64-bit, PCIe 2.00 x16)

< Graphics Processor >
Compute Shader Processor: ATI Radeon HD 5400 Series (80SP 650MHz, 512MB
DDR3 800MHz 64-bit)
STREAM Processor: ATI Radeon HD 5400 Series (80SP 650MHz)

< Storage Devices >
WDC WD1002FAEX-00Z3A0 (1TB, SA:932GB (F:)
WDC WD1002FAEX-00Z3A0 (1TB, SA:932GB (E:)
WDC WD1002FAEX-00Z3A0 (1TB, SA:932GB (C:)
Hitachi HDS721010CLA332 (1TB, :932GB (G:) (H:)
TSSTcorp CDDVDW SH-S223L (SATA:N/A (D:)

< Logical Storage Devices >
Samples (F:): 932GB (NTFS) @ WDC WD1002FAEX-00Z3A0 (1TB,
SATA600, 3.5", 7200rpm)
Audio (E:): 932GB (NTFS) @ WDC WD1002FAEX-00Z3A0 (1TB,
SATA600, 3.5", 7200rpm)
System Reserved: 100MB (NTFS)
Storage (G:): 503GB (NTFS) @ Hitachi HDS721010CLA332 (1TB,
SATA300, 3.5", 7200rpm, 29MB Cache)
Hard Disk (C:): 931GB (NTFS) @ WDC WD1002FAEX-00Z3A0 (1TB,
SATA600, 3.5", 7200rpm)
Backup (H:): 429GB (NTFS) @ Hitachi HDS721010CLA332 (1TB,
SATA300, 3.5", 7200rpm, 29MB Cache)
Optical Drive (D:): N/A @ TSSTcorp CDDVDW SH-S223L (SATA150, DVD+-
RW, CD-RW, 2MB Cache)

< Peripherals >
LPC Hub Controller 1: Giga-Byte LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1: ITE IT8720F
Audio Device: Giga-Byte HD Audio Controller
Audio Device: PC Partner Manhattan HDMI Audio [Mobility
Radeon HD 5000 Series]
Audio Codec: ATI (AMD) HDMI Audio
Disk Controller: Giga-Byte 6 port SATA AHCI Controller
Disk Controller: Giga-Byte 88SE9128 SATA-600 Controller
Disk Controller: Giga-Byte JMB36X PCIE-to-SATAII/IDE RAID
Controller
Disk Controller: Giga-Byte JMB36X PCIE-to-SATAII/IDE RAID
Controller
Disk Controller: Giga-Byte JMB36X PCIE-to-SATAII/IDE RAID
Controller
USB Controller 1: Giga-Byte USB UHCI Controller #4
USB Controller 2: Giga-Byte USB UHCI Controller #5
USB Controller 3: Giga-Byte USB UHCI Controller #6
USB Controller 4: Giga-Byte USB EHCI Controller #2
USB Controller 5: Giga-Byte USB UHCI Controller #1
USB Controller 6: Giga-Byte USB UHCI Controller #2
USB Controller 7: Giga-Byte USB UHCI Controller #3
USB Controller 8: Giga-Byte USB EHCI Controller #1
FireWire/1394 Controller 1: Giga-Byte TSB43AB23 1394a-2000 OHCI PHY/link-
layer Controller
SMBus/i2c Controller 1: Intel 801xx/63xx SMBus

< Printers and Faxes >
Printer: Microsoft XPS Document Writer (600x600,
Colour)
Fax: Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

< Network Services >
Network Adapter: D-Link DGE-530T Gigabit Ethernet Adapter
(rev.B) (Ethernet, 100Mbps)

< Power Management >
Mains (AC) Line Status: On-Line

< Operating System >
Windows System: Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7600
Platform Compliance: x64

< Windows Experience Index >
Current System: 3.9
Reply With Quote
  #2  
Old 12-31-2010, 03:09 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,035
Default Re: FINALLY a Sandra report!!! Help please

Have you tried the w7 optimizations?

Also, the i7 is 4 cores, not 7!
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 12-31-2010, 03:19 PM
spenner spenner is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Somewhere under the rainbow
Posts: 1,202
Default Re: FINALLY a Sandra report!!! Help please

Quote:
Originally Posted by DJ Hellfire View Post
Have you tried the w7 optimizations?

Also, the i7 is 4 cores, not 7!
Yes, I did the W7 optimizations after building the system long ago. Regarding Cores, I am referring to the Cores in PT9 playback engine - should have specified that.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-31-2010, 03:26 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,035
Default Re: FINALLY a Sandra report!!! Help please

Quote:
Originally Posted by spenner View Post
Yes, I did the W7 optimizations after building the system long ago. Regarding Cores, I am referring to the Cores in PT9 playback engine - should have specified that.
I don't see a problem with your hardware. Maybe the more experienced guys will see something. But I can advice you to make sure your bios is updated and that your ram timing and frequency is properly set. Check the i7 sticky for more info.
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
  #5  
Old 12-31-2010, 03:49 PM
spenner spenner is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Somewhere under the rainbow
Posts: 1,202
Default Re: FINALLY a Sandra report!!! Help please

Quote:
Originally Posted by DJ Hellfire View Post
I don't see a problem with your hardware. Maybe the more experienced guys will see something. But I can advice you to make sure your bios is updated and that your ram timing and frequency is properly set. Check the i7 sticky for more info.
Thanks DJ. I have the latest BIOS update. After overlooking the i7 thread again I noticed the part about XMP Profile 1 setting RAM and voltage to the proper settings is gone. I followed that recommendation thinking that it set everything accordingly. I just looked at one of my RAM sticks and see that it is 7-8-7-20. Sandra says 9-9-9-24!! I guess that's a start... be back in a sec...
Reply With Quote
  #6  
Old 12-31-2010, 03:58 PM
caruso7r caruso7r is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Los Angeles, CA
Posts: 842
Default Re: FINALLY a Sandra report!!! Help please

FWIW I ran into 9128 errors a few weeks ago and it turned out to be a cd/dvd virtual device program called "magic disc" As soon as I uninstalled it the errors went away. I realize this was a isolated case and this particular program isn't very popular, but I had to use it for a couple of files and once I discovered it was the problem, I found another solution.
__________________
John
Pro Tools 12.5
Macbook Pro & Windows 7 Ultimate 64 Bit

Reply With Quote
  #7  
Old 12-31-2010, 04:05 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,035
Default Re: FINALLY a Sandra report!!! Help please

Quote:
Originally Posted by caruso7r View Post
FWIW I ran into 9128 errors a few weeks ago and it turned out to be a cd/dvd virtual device program called "magic disc" As soon as I uninstalled it the errors went away. I realize this was a isolated case and this particular program isn't very popular, but I had to use it for a couple of files and once I discovered it was the problem, I found another solution.
Look into Ultra ISO or Power ISO. Both are great!
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
  #8  
Old 12-31-2010, 04:05 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,035
Default Re: FINALLY a Sandra report!!! Help please

Quote:
Originally Posted by spenner View Post
Thanks DJ. I have the latest BIOS update. After overlooking the i7 thread again I noticed the part about XMP Profile 1 setting RAM and voltage to the proper settings is gone. I followed that recommendation thinking that it set everything accordingly. I just looked at one of my RAM sticks and see that it is 7-8-7-20. Sandra says 9-9-9-24!! I guess that's a start... be back in a sec...
Good luck!
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
  #9  
Old 01-10-2011, 07:47 PM
spenner spenner is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Somewhere under the rainbow
Posts: 1,202
Default Re: FINALLY a Sandra report!!! Help please

Changing the RAM timings stopped the 9xxx error but the CPU meter is still choking. I'm running a session with 5 patches from Structure and 1 patch from Xpand. I figured I'd just give AVID's own plugs a try. CPU meter jumps frantically between 40-55% for such a small session!!!!!! I'm officially frustrated. I followed everything on the i7 thread.

PT9 purrs all day when mixing and takes all the fx plugs I can throw at it. Just for the hell of it I took an old session with 40 audio tracks, put Digi III comp, eq, and chorus on every track, put Eleven on 7 tracks, and also put Waves SSL G Channel on every track. Ran the session glitch free for several minutes on 128 buffer at steady 50% CPU. The virtual instrument session mentioned above is a fraction of this but runs at the same CPU percentage.

It is the virtual instruments that are making my computer feel like a Pentium II and I don't know why!! Perhaps an i7 930 (awesome processor btw) is not for PT9 and virtual instruments???
Reply With Quote
  #10  
Old 01-10-2011, 10:21 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,035
Default Re: FINALLY a Sandra report!!! Help please

The virtual intruments just take up a lot of juice, especially in multiple instances. Xpand, shouldn't be boggin you down though. I haven't played with structure though!
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sandra report vin7 Windows 3 03-26-2014 03:47 PM
Sandra report mickeyrouse Getting Started 3 01-13-2014 05:57 PM
Here is my Sandra Report.... MCallan713 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 03-17-2010 08:39 PM
Sandra Report? Help me out TheArch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-08-2010 02:21 PM
Sandra report STSCRUSHER 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-18-2005 11:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com