Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-16-2016, 07:37 AM
Dunk1969 Dunk1969 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Wakefield
Posts: 7
Default Pro Tools 11 - Included Plugins

Been rocking 10 for a while now and it's time to start using 11 to uplift my workflow etc..

I can't find any links to the included plugins that come with 11

I've got the Air Creative Collection 11.1 installer but i'm sure it includes more plugins than the ones that come "free"

Cheers
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2016, 09:27 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 13,613
Default Re: Pro Tools 11 - Included Plugins

That is the virtual instruments (air creative collection) included so install that one aswell as the AIR effects installer from your avid account as there are some good stuff in there. And everything in those installers are free with PT like virtual instruments and plugin effects too
__________________
Best Regards
Christopher

#thestruggleisreal
—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 09-18-2016, 08:14 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,272
Default Re: Pro Tools 11 - Included Plugins

What he said^^^ and every plugin you have from 3rd parties will need to be updated(everything you have now is either RTAS or AAX32 and PT11 on up only runs AAX64. The good news is; everything has been updated in one form or another(TDM plugins are another discussion). The "bad" news is that a handful of stock plugins have been updated in a way that means the old versions(from your old sessions) will need some fussing to get things sounding the same(example; the digirack delays of SHORT, MEDIUM, etc have all been replaced by a single delay plugin that covers all). On the good side, full 64 bit support is well worth the effort
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools 8 LE included plugins?? Sim00 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 10-03-2016 10:38 AM
How to re-install the included plugins? Rubberpiggy Windows 3 01-20-2013 07:36 PM
PT LE crossgrade to PT 9 - plugins included half drag Pro Tools 9 3 01-06-2011 04:29 PM
Where can I get the included Digirack plugins? robinschroder Pro Tools M-Powered (Mac) 1 08-19-2007 11:36 AM
Are any plugins included with HD-1? fourthtunz Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-08-2002 10:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com