Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-30-2013, 09:06 AM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default User.Kad (KAD File 174) Error Message

USER.Kad (KAD File 174) error message. I have 2 sessions that will not load for anything. The session starts to load but right before it loads it crashes Pro Tools 11. and a file called USER.Kad dumps into the session folder and onto my desktop. Its only 2 sessions. when I load by hitting shift the session will load but as soon as you turn the Plug-Ins back on it crashes. I tried to import the session to a new session and it will not import crashes PT11. All of my other sessions open just fine except for these specific 2 sessions. anyone know what this User.Kad file is and the error and the fix? Thank you
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell 5750 Precision Workstation
OS: Windows 10 Pro 64bit
CPU:*Intel Core Processor i7-10750H (6 Core, 12MB Cache, 2.60 GHz to 5.00 GHz,
Memory:32GB, 2X16GB,DDR4 2933Mhz Non-ECC
OS M.2 512GB PCIe NVMe, Record Intel 1TB SSD, 2T SSD, 1TB SSD
PreSonus Studio 1824c
AVID Pro Tools 2021.7
JBL LSR4328P 8"
JBL LSR310S 10 inch Powered Studio Subwoofer*
Yamaha HS50M Studio Monitors
Alesis Elevate 3 Studio Monitors
M-Audio Axiom 61 Midi Controller
Reply With Quote
  #2  
Old 11-30-2013, 11:22 AM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: User.Kad (KAD File 174) Error Message

OK I opened the session with all the Plug-Ins inactive and went thru them and opened the Plug-Ins One by One and it seems that the session is corrupted by my Waves GTR Solo. as you all know Waves gave away the Renaissance Bass yesterday (Black Friday) and I had uploaded it when the problems started. I updated all of the Waves plug-ins with the latest WOLI version and the session still will not open, IM going to Remove the Renaissance Bass and see what happens next.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell 5750 Precision Workstation
OS: Windows 10 Pro 64bit
CPU:*Intel Core Processor i7-10750H (6 Core, 12MB Cache, 2.60 GHz to 5.00 GHz,
Memory:32GB, 2X16GB,DDR4 2933Mhz Non-ECC
OS M.2 512GB PCIe NVMe, Record Intel 1TB SSD, 2T SSD, 1TB SSD
PreSonus Studio 1824c
AVID Pro Tools 2021.7
JBL LSR4328P 8"
JBL LSR310S 10 inch Powered Studio Subwoofer*
Yamaha HS50M Studio Monitors
Alesis Elevate 3 Studio Monitors
M-Audio Axiom 61 Midi Controller
Reply With Quote
  #3  
Old 11-30-2013, 12:24 PM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: User.Kad (KAD File 174) Error Message

Deleted all Waves Plug-Ins in my system and my Pro Tools 11 works fine now. seems that the Renaissance Bass (Black Friday) Free Plug-In did something to the rest of my Waves Plug-Ins or at least Waves GTR Solo and now I cant use PT11 with GTR Solo in a session just crashes it right away. sent a Support Ticket to Waves.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell 5750 Precision Workstation
OS: Windows 10 Pro 64bit
CPU:*Intel Core Processor i7-10750H (6 Core, 12MB Cache, 2.60 GHz to 5.00 GHz,
Memory:32GB, 2X16GB,DDR4 2933Mhz Non-ECC
OS M.2 512GB PCIe NVMe, Record Intel 1TB SSD, 2T SSD, 1TB SSD
PreSonus Studio 1824c
AVID Pro Tools 2021.7
JBL LSR4328P 8"
JBL LSR310S 10 inch Powered Studio Subwoofer*
Yamaha HS50M Studio Monitors
Alesis Elevate 3 Studio Monitors
M-Audio Axiom 61 Midi Controller
Reply With Quote
  #4  
Old 11-30-2013, 01:30 PM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: User.Kad (KAD File 174) Error Message

I fixed it? Somehow the Renaissance Bass messed the GTR Solo up. It made GTR Solo mute tracks and when you could bring up GTR Solo the Preset I had and the Stomp boxes didn't show up correctly, I had to do a complete uninstall of everything Waves then I redownloaded the WOLI package and reloaded all of the Waves Plug-Ins all at the same time and now the GTR Solo comes up correctly and isn't crashing my sessions. I already received and e-mail from Waves right after I fixed it, Thank you Waves for your super fast response to my Support Ticket.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell 5750 Precision Workstation
OS: Windows 10 Pro 64bit
CPU:*Intel Core Processor i7-10750H (6 Core, 12MB Cache, 2.60 GHz to 5.00 GHz,
Memory:32GB, 2X16GB,DDR4 2933Mhz Non-ECC
OS M.2 512GB PCIe NVMe, Record Intel 1TB SSD, 2T SSD, 1TB SSD
PreSonus Studio 1824c
AVID Pro Tools 2021.7
JBL LSR4328P 8"
JBL LSR310S 10 inch Powered Studio Subwoofer*
Yamaha HS50M Studio Monitors
Alesis Elevate 3 Studio Monitors
M-Audio Axiom 61 Midi Controller
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can't create new file (error message below) splotkin258 macOS 2 09-14-2012 12:02 PM
Error message: Cannot parse audio file T-Diddy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-09-2010 04:31 PM
Error Message: cannot parse audio file T-Diddy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 01-07-2010 03:33 PM
new user issues buffer error message manyrains 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 10-13-2007 08:33 PM
Help - dll file error message! soundsurfr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-15-2000 05:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com