Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 10-18-2021, 03:14 PM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Chicago
Posts: 3,190
Default Re: Windows 11 comes out Oct 5th

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
Yeah, its usually scaling that causes the issue, not necessarily the resolution.
So text cutoff is not a Win 11 issue, correct?
__________________
Desktop: PT 2020.5 / Win 10 / Intel i9-11900K / Gigabyte Z590 Vision D / 64GB DDR4 / Focusrite LS56
Laptop: PT 2020.5 / Win 10 / Intel i7 / HP ProBook / U-PHORIA UMC1820
Legacy: PT 5 & 6 / OS9 & OSX / Mac G4 / DIGI001
Click for demo
Reply With Quote
  #42  
Old 10-18-2021, 04:21 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,825
Default Re: Windows 11 comes out Oct 5th

Quote:
Originally Posted by EGS View Post
So text cutoff is not a Win 11 issue, correct?
I don't have it on my main system which is 1920x1080 no scaling.

I will have it on a Surface Book which is 3000x2000 if I have scaling 200% ON (which is recommended)

If I turn off scaling there is no problem.

The same thing has happened since Windows 7 though, so it's not a Windows 11 thing per se.

Avid has known about this for awhile
https://avid.secure.force.com/pkb/ar...ors-on-Windows

If you turn scaling off BEFORE you launch Pro Tools, you can turn it back on AFTER Pro Tools launches and everything looks correct.
__________________
Brian

Windows 11 Pro | macOS 12
Pro Tools 2021
benonistudio.com
Youtube Channel - benonistudio
Plugin Deals
@benonistudio
Reply With Quote
  #43  
Old 10-21-2021, 02:23 PM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 209
Default Re: Windows 11 comes out Oct 5th

Has anyone tried HDX with Win 11?
__________________
Windows 11, Intel i9-12900K, MSI PRO Z690-A D4, 64 GB DDR4 3200MHz/CL16, Corsair HX1000, 1x PCIe 4.0 1TB, 1x PCIe 3.0 2TB, 2x WD Black 6TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Define R6 + GTX960 (for now) - PT Ultimate 2021.10

Used to be/ Spare/ DAPS: Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 3,46Ghz 12 Core, 96GB RAM, OS SSD and Sata3 Audio SSD, OSX Mojave, PT Ultimate 2021.6

HDX2, HD I/O 16x16 and ICON D-Command ES.

Last edited by Skwaidu; 11-18-2021 at 12:39 AM.
Reply With Quote
  #44  
Old 10-21-2021, 03:56 PM
BobbyDazzler's Avatar
BobbyDazzler BobbyDazzler is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Australia
Posts: 1,051
Default Re: Windows 11 comes out Oct 5th

I was running scaling, so I'll give it a go without.
__________________
HP Z2 Xeon 6 Core, Blackmagic Decklink HD Extreme 3D Win10, PT ver.. Latest
Reply With Quote
  #45  
Old 10-22-2021, 09:49 AM
jonwb jonwb is offline
Member
 
Join Date: Sep 2021
Location: Upland, CA
Posts: 8
Default Re: Windows 11 comes out Oct 5th

I'm running Pro Tools 12.4 in Windows 10. This morning Microsoft informed me that my system can run Windows 11. I assume they'll be updating me at some point.

Is anyone running Pro Tools 12 with Win 11?

Last edited by jonwb; 10-22-2021 at 04:34 PM.
Reply With Quote
  #46  
Old 11-21-2021, 07:45 PM
nsureit nsureit is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: USA
Posts: 65
Default Re: Windows 11 comes out Oct 5th

Quote:
Originally Posted by Skwaidu View Post
Has anyone tried HDX with Win 11?
I’ve been using WIN11 with PT HD Ultimate+HDX for about a month now: MTRX Studio and a bunch of outboard preamps and processors (some on Dante), Dell XPS 15. No issues whatsoever. In fact, I’m no longer getting any PT errors when booting up Pro Tools.
Reply With Quote
  #47  
Old 11-22-2021, 03:34 AM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 209
Default Re: Windows 11 comes out Oct 5th

Quote:
Originally Posted by nsureit View Post
I’ve been using WIN11 with PT HD Ultimate+HDX for about a month now: MTRX Studio and a bunch of outboard preamps and processors (some on Dante), Dell XPS 15. No issues whatsoever. In fact, I’m no longer getting any PT errors when booting up Pro Tools.
Yes, my system is starting to be up as well, and HDX2 seems to work without issues. (i9-12900K, MSI PRO Z690-A DDDR4)
__________________
Windows 11, Intel i9-12900K, MSI PRO Z690-A D4, 64 GB DDR4 3200MHz/CL16, Corsair HX1000, 1x PCIe 4.0 1TB, 1x PCIe 3.0 2TB, 2x WD Black 6TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Define R6 + GTX960 (for now) - PT Ultimate 2021.10

Used to be/ Spare/ DAPS: Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 3,46Ghz 12 Core, 96GB RAM, OS SSD and Sata3 Audio SSD, OSX Mojave, PT Ultimate 2021.6

HDX2, HD I/O 16x16 and ICON D-Command ES.
Reply With Quote
  #48  
Old 11-22-2021, 05:16 AM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Chicago
Posts: 3,190
Default Re: Windows 11 comes out Oct 5th

Quote:
Originally Posted by nsureit View Post
I’ve been using WIN11 with PT HD Ultimate+HDX for about a month now: MTRX Studio and a bunch of outboard preamps and processors (some on Dante), Dell XPS 15. No issues whatsoever. In fact, I’m no longer getting any PT errors when booting up Pro Tools.
Quote:
Originally Posted by Skwaidu View Post
Yes, my system is starting to be up as well, and HDX2 seems to work without issues. (i9-12900K, MSI PRO Z690-A DDDR4)
Great! More working Windows 11 laptop & desktop rigs. It seems the W11 upgrade is not causing any problems!
__________________
Desktop: PT 2020.5 / Win 10 / Intel i9-11900K / Gigabyte Z590 Vision D / 64GB DDR4 / Focusrite LS56
Laptop: PT 2020.5 / Win 10 / Intel i7 / HP ProBook / U-PHORIA UMC1820
Legacy: PT 5 & 6 / OS9 & OSX / Mac G4 / DIGI001
Click for demo

Last edited by EGS; 11-22-2021 at 05:37 AM.
Reply With Quote
  #49  
Old 11-28-2021, 05:33 PM
Skwaidu Skwaidu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Helsinki, Finland
Posts: 209
Default Re: Windows 11 comes out Oct 5th

I did notice a few minor graphical glitches on W11 so far - the Edit Window Comments field is not showing text when entering, but shows entered text (and you can type in Track Rename instead)

Also, on Plugin type lists there seems to be some overflow problems if the first bracket goes taller than the screen (I have a bunch of 7.1.2 verbs showing all possible widths) - luckily I've used the search for plugins for a while already.

Today I had some issues where automation was not being written on my Icon D-Command, but changing through auto types in the Edit window (at least) fixed it - and I know it's on it's way out, some form of Eucon will be the next update...
__________________
Windows 11, Intel i9-12900K, MSI PRO Z690-A D4, 64 GB DDR4 3200MHz/CL16, Corsair HX1000, 1x PCIe 4.0 1TB, 1x PCIe 3.0 2TB, 2x WD Black 6TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Define R6 + GTX960 (for now) - PT Ultimate 2021.10

Used to be/ Spare/ DAPS: Mac Pro 4,1 upgraded to 5,1 3,46Ghz 12 Core, 96GB RAM, OS SSD and Sata3 Audio SSD, OSX Mojave, PT Ultimate 2021.6

HDX2, HD I/O 16x16 and ICON D-Command ES.
Reply With Quote
  #50  
Old 11-29-2021, 06:57 AM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Chicago
Posts: 3,190
Default Re: Windows 11 comes out Oct 5th

Quote:
Originally Posted by Skwaidu View Post
I did notice a few minor graphical glitches on W11 so far - the Edit Window Comments field is not showing text when entering, but shows entered text (and you can type in Track Rename instead)

Also, on Plugin type lists there seems to be some overflow problems if the first bracket goes taller than the screen (I have a bunch of 7.1.2 verbs showing all possible widths) - luckily I've used the search for plugins for a while already.

Today I had some issues where automation was not being written on my Icon D-Command, but changing through auto types in the Edit window (at least) fixed it - and I know it's on it's way out, some form of Eucon will be the next update...
Are these minor bugs ONLY occurring in Win11? I'm trying to determine, specifically, if upgrading W10 to W11 creates any new issues for Pro Tools. Thanks!
__________________
Desktop: PT 2020.5 / Win 10 / Intel i9-11900K / Gigabyte Z590 Vision D / 64GB DDR4 / Focusrite LS56
Laptop: PT 2020.5 / Win 10 / Intel i7 / HP ProBook / U-PHORIA UMC1820
Legacy: PT 5 & 6 / OS9 & OSX / Mac G4 / DIGI001
Click for demo
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools tabbed windows in MacOs - Windows configuration not working hugocentrique macOS 2 05-07-2018 12:57 PM
Audio glitches with Fast Track Ultra on Windows 10 after updating Windows 10 GregS FireWire & USB Audio Interfaces (Win) 6 12-25-2015 04:40 PM
Windows Guide - Windows 7 Optimizations and Troubleshooting.[349411] cwsand 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 08-12-2010 02:46 PM
Is standalone Windows Audio Drivers v8.0.3 compatible with WINDOWS XP 64 ? VonHelvete 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-28-2010 11:01 AM
Windows server 2003+windows resource manager. odysseys 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-20-2003 11:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com