Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid Pro Mixing General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-20-2021, 04:45 PM
jonpaulr123 jonpaulr123 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2020
Location: 214 Berry St
Posts: 12
Default Aux delay compensation question

Hey everyone, running PT 2021.6 over here - wondering about hardware inserts on an Aux tracks. I have gone through the steps of calculating and entering in hardware insert delay compensation in my I/O, and it works great if I'm using my hardware as an insert on an audio track. However, if I put a hardware insert on an aux track to send multiple sources to, the audio sources are actually rushed, not delayed, once they go through that aux track. And since I can't put in a negative sample number in my hardware compensation section of my I/O, it leaves me with no solution that I can figure out.

Can anyone help me with this?

Also, yes I do have delay compensation selected

Thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2021, 09:18 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,321
Default Re: Aux delay compensation question

The first question is: what exact hardware(s) are you trying to use and exactly how is it connected?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 07-28-2021, 07:20 AM
jonpaulr123 jonpaulr123 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2020
Location: 214 Berry St
Posts: 12
Default Re: Aux delay compensation question

Update, I've come to find that the issue is having a plugin after the hardware insert. If you take that plugin off the issue goes away. Some kind of bug and a temporary work around at least.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Delay compensation question esppse Pro Tools 10 11 11-11-2016 09:11 PM
question about delay compensation dbvoyager Pro Tools 10 2 04-28-2012 12:48 PM
Delay Compensation question Dopamine Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-16-2008 08:16 PM
Delay Compensation Question R-Blitz Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 11-24-2005 10:30 AM
Delay compensation question...? coryc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 04-03-2005 01:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com