Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-02-2010, 09:54 AM
sbaitso sbaitso is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Default 003 Rack Randomly Powers Off, Won't Turn Back On

Today my 003 Rack randomly clicked off and would not power back on.

Immediately trying to power it on again failed (it will go through one click of the 3 or 4 power on startup clicks then stop).

After a few minutes of being shut down, it will power up sucessfully, but after a few minutes, it shuts down again. All cables, including firewire (and excluding the power cable, of course), have been removed from the back of the unit, but the issue still exists. Has my unit failed?

I've searched around here and on the Digidesign site, but have yet to find any info related to this issue. Has anyone experienced this before?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-02-2010, 10:18 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,015
Default Re: 003 Rack Randomly Powers Off, Won't Turn Back On

Sounds like a heat related failure of some component inside(most likely on the power supply). I would get on the phone to tech support and see if you have a warranty issue. Meanwhile, is it in a rack with other gear packed tight on top and bottom of it? Can you give it some air space above and below to help cool it? Do you have a small fan you could point at the back to see if that helps?
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-03-2010, 07:47 PM
sbaitso sbaitso is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Default Re: 003 Rack Randomly Powers Off, Won't Turn Back On

Quick update... after about in hour, it powered on and stayed on for long enough to finish a session. It did shut down once in the middle of that session, though. As of today, its been working in short bursts, but it eventually clicks off. I did move some things around in my rack just in case it was an overheating issue, but given that the issue is still occurring, I fear its a hardware failure. Its been stable for the two years of use until yesterday.

Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video randomly stops playing back rnd Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-23-2011 11:34 AM
How to turn BACK ON Number Pad shortcuts? toddamo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-15-2009 07:32 PM
MBox Shuts off Randomly and Feeds Back thespacebandito 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-12-2008 05:17 PM
2.3 GHZ G5--ProTools 7.3 Randomly Powers Off nathanlewan Pro Tools TDM Systems (Mac) 14 07-21-2007 09:42 AM
anyone know how to turn spotless back off? samuelowen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-14-2005 06:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com