Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #51  
Old 08-09-2013, 01:46 PM
bloodstar57 bloodstar57 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: New York
Posts: 8
Default Re: HD Omni ... Wow!

Got my Omni Rig up and running on my PC.....coming from a Mbox 3 pro yup its a definite wow!! I use my Mbox as a Headphone amp and ref source for monitoring.
Reply With Quote
  #52  
Old 08-16-2013, 04:32 AM
chrisdee's Avatar
chrisdee chrisdee is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 3,134
Default Re: HD Omni ... Wow!

Quote:
Originally Posted by bloodstar57 View Post
I use my Mbox as a Headphone amp and ref source for monitoring.
Through S/PDIF ?
__________________
Christian D Hagen | I7 Builds | PT/OS Compability Chart
Reply With Quote
  #53  
Old 08-16-2013, 04:47 AM
bloodstar57 bloodstar57 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: New York
Posts: 8
Default Re: HD Omni ... Wow!

Quote:
Originally Posted by chrisdee View Post
Through S/PDIF ?
Yea and have the mbox clocked to the omni
Reply With Quote
  #54  
Old 12-30-2014, 11:10 AM
lucienpalmer lucienpalmer is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Los Angeles
Posts: 687
Default Re: HD Omni ... Wow!

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
If i had a wish with respect to the Omni; it would be to have a firmware update to take itself out of mute on startup.
+1 on this... It drives me nuts having to walk across the room to un-mute the Omni in my equipment closet. We need the option to turn this feature off.
Reply With Quote
  #55  
Old 12-30-2014, 04:03 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,313
Default Re: HD Omni ... Wow!

Quote:
Originally Posted by lucienpalmer View Post
+1 on this... It drives me nuts having to walk across the room to un-mute the Omni in my equipment closet. We need the option to turn this feature off.
Oh....yet another good reason to NOT buy Omni. My HD IO boxes are always live
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #56  
Old 12-30-2014, 05:02 PM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,902
Default Re: HD Omni ... Wow!

Quote:
Originally Posted by lucienpalmer View Post
+1 on this... It drives me nuts having to walk across the room to un-mute the Omni in my equipment closet. We need the option to turn this feature off.
Since I use the pres and also the monitor controller, I have the Omni right in front of me (and as it comes with those features I think it's not actually meant to be mounted somewhere far away, but I get that this of course should be an option nonetheless).
What about that remote port? Couldn't that be put to good use with a small controller?

BTW on an unrelated note - I had my 2010 Omni replaced by Avid and now I got a brand new one. Tell you what - the fan that comes in the new revision is much, much quieter. I feel no need to replace it anymore, as the noise level is about on par with the Noctua replacement, i.e. hardly noticable.
Good news, they listen and they learn.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #57  
Old 12-30-2014, 06:45 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,390
Default Re: HD Omni ... Wow!

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Oh....yet another good reason to NOT buy Omni. My HD IO boxes are always live
Yea, this is a total firmware goof. It's not fun.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #58  
Old 12-30-2014, 07:06 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,739
Default HD Omni ... Wow!

How does the Omni work out as a Voiceover or just an overdub unit?

I have access to track with an X32 (and a room) and its more inputs than I need...

And most of my overdubs are one at a time....

How does the unit function in that regard?
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.

Last edited by YYR123; 12-30-2014 at 09:53 PM.
Reply With Quote
  #59  
Old 12-30-2014, 11:27 PM
nst7 nst7 is online now
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,834
Default Re: HD Omni ... Wow!

Could you be a little more specific with your question?

I'm assuming you already know it only works with an HD hardware system. Beyond that, it's just like using any other interface.
Reply With Quote
  #60  
Old 12-31-2014, 12:28 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 13,613
Default Re: HD Omni ... Wow!

We use it for radio commercials when we are asked to do them and it is AWESOME

Even though we have a lot of choices we turn to the Omni we bought for the preamps alone seing our Manley Ref Gold LOVES OMNI preamps

So yes ot works great for any type of recording.

Christopher
__________________
Best Regards
Christopher

#thestruggleisreal
—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Omni i/o Tigerfeet Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 12-20-2013 01:50 PM
Omni vs HD 8x8x8 io and Omni Pre's Southsidemusic Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 13 03-27-2013 02:00 AM
OMNI vs HD I/O michael c macOS 4 04-06-2012 05:24 PM
OMNI Fried? Calling Omni Members - Check High Samplerates KingFish Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 11-03-2011 10:19 PM
Be aware! Potential HD Omni buyers with treated Rooms and Computers. Omni Noisy Fan FRaNCo MuSiC Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 0 09-25-2011 06:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com