Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-14-2009, 08:05 AM
timcorder timcorder is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Conway, AR
Posts: 45
Default Core audio on SC48 FWx?

Quick question I can't seem to find an answer to here...

On the SC48 (or a Mix Rack system), when I connect a Macbook Pro to the console for ProTools LE with the FWx interface, can you also use core audio to get iTunes or QLab signal from the laptop into the console? I know that isn't possible with the HDx interface (core audio options are grayed out on my Mac Pro) but am wondering if it is different with the FWx?

Thanks!
__________________
Tim Corder
Audio Director
newlifechurch.tv
www.cordernotes.com
Reply With Quote
  #2  
Old 05-14-2009, 09:18 AM
Justin Bartlett Justin Bartlett is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Cedar Falls, IA
Posts: 18
Default Re: Core audio on SC48 FWx?

Specs for the SC48 indicate that the Firewire interface is for Pro Tools LE use only, so I'm guessing not. I've also played with the new version 2.8 standalone software and FWx was not listed in the patchbay as a physical input.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-14-2009, 09:42 AM
timcorder timcorder is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Conway, AR
Posts: 45
Default Re: Core audio on SC48 FWx?

Actually the FWx does land in the patchbay (labeled as ProTools). I'm guessing however the FWx operates on the current consoles is how it would function with Core Audio in this case. That's why I'm asking. Hopefully someone with a FWx interface on their console can speak into this.

Thanks!!

tc
__________________
Tim Corder
Audio Director
newlifechurch.tv
www.cordernotes.com
Reply With Quote
  #4  
Old 05-14-2009, 11:29 AM
Jason Stygar Jason Stygar is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 104
Default Re: Core audio on SC48 FWx?

I remember making this work one day. Our monitor guy and myself were messing around with some virtual instruments on a MacBook Pro and had it connected via FWx to our profile system... I don't remember our specific process of making it work, because I wasn't at the controls, but my guess is that it isn't much different from making iTunes play out of an mBox or 002...

This was on a VENUE Profile system.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-14-2009, 01:19 PM
Justin Bartlett Justin Bartlett is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Cedar Falls, IA
Posts: 18
Default Re: Core audio on SC48 FWx?

Oh...gosh...that was quite a brain fart on my part...[reboots brain]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Advice on providing audio for film, please SC48 The Bagwhan VENUE Live Sound Systems 7 11-14-2012 10:11 AM
Digi 002-using FW & core-audio drivers to output audio to mac WITHOUT using ProTools DaveZ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 04-12-2012 01:53 PM
PT9 with SC48, Audio clock problem InTheEarhole Windows 7 07-12-2011 02:22 PM
Pcie core + Core audio + Tiger, does it work? fantomaz Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-21-2005 02:04 PM
Problems w/Core Midi and core audio MBox 6.1 letrev 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-03-2003 02:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com