Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-16-2010, 03:03 AM
Sergius's Avatar
Sergius Sergius is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Tampa, FL
Posts: 207
Default Can't hear my midi plugin instrument unless track is armed?

I can't hear my midi plugin instrument unless the track is armed for recording... Did this change in PT9?? I seem to recall being able to play and hear the instrument simply by selecting the instrument track...
__________________
PT 2021.12.0 w/Focusrite 2i2
iMac i7 3.8GHz / 72GB RAM / Mac OS X 12.1

https://linktr.ee/sergius128
Reply With Quote
  #2  
Old 12-16-2010, 07:13 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Can't hear my midi plugin instrument unless track is armed?

Do you have the "Default THRU Instrument" preference on the MIDI tab of the preferences page set to "first selected MIDI track"?
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 12-16-2010, 01:12 PM
Sergius's Avatar
Sergius Sergius is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Tampa, FL
Posts: 207
Default Re: Can't hear my midi plugin instrument unless track is armed?

That did it, Thanks! I could not see this for some reason... trying to do to many things at once... Thanks!
__________________
PT 2021.12.0 w/Focusrite 2i2
iMac i7 3.8GHz / 72GB RAM / Mac OS X 12.1

https://linktr.ee/sergius128
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Instrument track issue, hear midi notes,but wont record siga 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-19-2012 02:11 PM
Can't hear audio on instrument track bigboi78 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-05-2006 06:09 PM
Instrument track get delayed when audiotrack armed kennylovrin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 04-21-2006 03:06 PM
Can't hear an AUX or Instrument track... jimmyl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-07-2006 08:08 AM
Can't hear an AUX or Instrument track... jimmyl MIDI 0 03-06-2006 09:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com