Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-11-2011, 05:39 PM
stev0griffin stev0griffin is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Houston
Posts: 3
Default 11R in FX Loop of my ENGL Preamp...

Anyone know how this can be done? I'm new to the whole analog / digital rack rig and I want to use the 11R for it's effects. (Delay, chorus, phasers, etc., not overdrives or distortions or what have you)

I'd like to know what ins and outs to use and the preferences to switch, etc.

If anyone knows how to set this up please let me know. :]

Thanks guys!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-11-2011, 05:46 PM
hjorte's Avatar
hjorte hjorte is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Denmark
Posts: 330
Default Re: 11R in FX Loop of my ENGL Preamp...

I'm curious, what model preamp? E530?
__________________
http://audiozone.dk
Reply With Quote
  #3  
Old 12-11-2011, 07:32 PM
stev0griffin stev0griffin is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Houston
Posts: 3
Default Re: 11R in FX Loop of my ENGL Preamp...

Yes! The 530! :)
Reply With Quote
  #4  
Old 12-11-2011, 07:40 PM
hjorte's Avatar
hjorte hjorte is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Denmark
Posts: 330
Default Re: 11R in FX Loop of my ENGL Preamp...

Cool, me too. No 11R yet, though.
__________________
http://audiozone.dk
Reply With Quote
  #5  
Old 12-11-2011, 07:46 PM
stev0griffin stev0griffin is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Houston
Posts: 3
Default Re: 11R in FX Loop of my ENGL Preamp...

I'm anxious to see how they interact. I've got the expansion update and I love the delays and extra effects. But the E530 is such a great sounding pre... No modeling can even come close.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-12-2011, 04:43 PM
Johnster Johnster is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: USA
Posts: 14
Default Re: 11R in FX Loop of my ENGL Preamp...

Will you leave the Eleven on settings that work both for clean and for distortion sounds?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tube Preamp (ADA MP-1) in 11R Effects Loop oldjohn Eleven Rack 3 12-13-2011 08:14 PM
Elastic Audio > drag drop loop > session not mapping to loop tempo 440Hz macOS 3 07-04-2011 07:35 PM
ER in Tube Preamp Effect Loop phab76 Eleven Rack 2 03-21-2011 10:47 AM
Using outboard Preamp/Bypassing Mbox2 Preamp KennyC 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 06-10-2007 12:00 PM
I'm torn.. Digi001 with better preamp or Digi002 with cheaper preamp/future upgrade Siberian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 02-05-2003 11:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com