Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-24-2015, 02:48 PM
Karel Noon Karel Noon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Gelsenkirchen, Germany
Posts: 249
Default S3L Channel Control: User Asignment - On Of Switches?

Hello,
I am not sure if I am missing something, but when assigning controls to the user section of the channel control I want to make an assignment over all 16 encoders, the first 12 with EQ and the last four with the basic controls of Gate and Compressor.

But why isn't it possible to switch the comp on/of for example with the "in" switch of the corresponding encoder?
Or make it possible to make user assignments to the switches independent of the encoder?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-25-2015, 05:56 AM
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 632
Default Re: S3L Channel Control: User Asignment - On Of Switches?

Quote:
Originally Posted by Karel Noon View Post
Hello,
I am not sure if I am missing something, but when assigning controls to the user section of the channel control I want to make an assignment over all 16 encoders, the first 12 with EQ and the last four with the basic controls of Gate and Compressor.

But why isn't it possible to switch the comp on/of for example with the "in" switch of the corresponding encoder?
Or make it possible to make user assignments to the switches independent of the encoder?
I suppose that is just how it is programmed. I would also love to be able to select what parameters of plugin control appear on the first page when you activate plugin encoder control.

Although as I understand Avid wants to keep the IN buttons assigned to the direct functionality of that given parameter, I think the IN switch of lets say Comp or Gate Threshold would make perfect sense to work as an IN switch for the given dynamics processor. You might want to add the request to Venue Ideascale.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2015, 02:47 PM
Karel Noon Karel Noon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Gelsenkirchen, Germany
Posts: 249
Default Re: S3L Channel Control: User Asignment - On Of Switches?

Maybe a complete free assignment would be to much, you are right kristo.

But the idea of switching the comp or gate in/out is really what I want.
Also the same functionality on the EQ as in the dedicated EQ page where the freq. encoder switches to Q would be nice to have on the user page.

I a dreaming of a layout like this:
Enc.1 LowGain
Enc.2 LowFreq-Q
Enc.3 LMid Gain
Enc.4 LMid Freq-Q
Enc.5 HMid Gain
Enc.6 HMid Freq-Q
Enc.7 High Gain
Enc.8 High Freq-Q
Enc.9 Comp Trhs ( including on of on the "In" button)
Enc10. Comp Ratio
Enc11. Comp Attack-Release ( also switchable )
Enc.12 Gate Thrs ( again with on of functionality )
Enc.13 Gate Range
Enc.14 Gate Attack-Release ( again switchable )
Enc.15 Aux Send
Enc.16 Aux send

That way I could have almost complete Chanel control without having to bank around between pages.
I hope you get the picture?
I just made the suggested post on ideascale as well.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-25-2015, 03:58 PM
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 632
Default Re: S3L Channel Control: User Asignment - On Of Switches?

Quote:
Originally Posted by Karel Noon View Post
Also the same functionality on the EQ as in the dedicated EQ page where the freq. encoder switches to Q would be nice to have on the user page.
When I tried this today it worked exactly like this!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-25-2015, 10:51 PM
Karel Noon Karel Noon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Gelsenkirchen, Germany
Posts: 249
Default Re: S3L Channel Control: User Asignment - On Of Switches?

Oh, ok I will try again, maybe i did something wrong there.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-26-2015, 12:42 PM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 283
Default Re: S3L Channel Control: User Asignment - On Of Switches?

Quote:
Originally Posted by Karel Noon View Post
Oh, ok I will try again, maybe i did something wrong there.
The SEL switch by the EQ's Freq knob will switch it to Q (Width),

My custom User Layout is usually
Gain
HPF
LF G
LF F/Q
LMF G
LMF F/Q
HMF G
HMF F/Q
HF G
HF G/Q
Comp T
Comp Makeup
Gate T
Gate Release
Aux 1
Aux 2


It would be lovely to have the Comp Threshold and Gate threshold IN keys function such to turn on those two.
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

[email protected]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Control Switches ? TruestPain Third Party Interfaces 3 04-27-2013 02:13 PM
Ground Control Pro - initialize CC switches with patch settings? drebin Eleven Rack 4 11-23-2010 02:56 PM
Control 24 dim and talkback switches stuck on Makin' Sausage Music ICON & C|24 3 06-08-2009 06:26 AM
pc user switches to mac and has lots of questions!!! chronicmd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 06-13-2003 11:37 PM
pc user switches to mac..and has some questions chronicmd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-13-2003 08:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com