Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-24-2013, 11:42 PM
Firechild Firechild is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sweden
Posts: 866
Default HD3 Pcie in thunderbolt chassi?

Anyone?
Now when the new MacPro is coming it would be interesting to know if hd3 is working in a thunderbolt chassi.
__________________
iMac Pro - HDX2 - Mojave - AVID HD I/O x7
Reply With Quote
  #2  
Old 08-24-2013, 11:54 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 19,683
Default Re: HD3 Pcie in thunderbolt chassi?

... And presumably running on OS X Mavericks.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-25-2013, 01:02 AM
Mista Min Mista Min is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: From Austin, Texas to Munich, Germany
Posts: 156
Default Re: HD3 Pcie in thunderbolt chassi?

I know that TDM is now legacy, but don't they give us a few more years of support till they pull the plug on updates?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-25-2013, 01:17 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 24,938
Default Re: HD3 Pcie in thunderbolt chassi?

Yes.

Until end of 2016, and I myself interpret that as in PT10 updates cannot stop before that, because TDM hardware won't run PT11 and later.

However, that only applies to cards fitted to real PCI-express like before Thunderbolt. Avid has no obligation to support Thunderbolt chassis or any other non-Avid chassis. Those may work, or then again, they may not.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-26-2013, 01:06 AM
BasketCase BasketCase is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sydney, Australia
Posts: 110
Default Re: HD3 Pcie in thunderbolt chassi?

Quote:
Originally Posted by Mista Min View Post
I know that TDM is now legacy, but don't they give us a few more years of support till they pull the plug on updates?

Support - yes.
Updates - not necessarily. All they promise to do it fix your busted stuff and answer your phone calls when you ring them with questions.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-26-2013, 07:03 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 24,938
Default Re: HD3 Pcie in thunderbolt chassi?

Quote:
Originally Posted by BasketCase View Post
Support - yes.
Updates - not necessarily. All they promise to do it fix your busted stuff and answer your phone calls when you ring them with questions.
Yep, hard to say.

It was easy to leave PPC Macs behind, because there were no OS updates since the last Leopard. And whatever plugins worked back then continue to work because there have not been any updates.

But all current PT10 TDM Mac systems are PCI-express and run on hardware that is getting OS updates for some time (probably as long as Avid needs to support the systems), and here's the problem:

1) Stay where you are. Do not update anything, like in getting rid of PPC hardware. Also do not update plugins and do not buy any new plugins that may or may not require OSX newer than Mountain Lion.

2) Keep the OS current, keep the plugins current, buy new plugins, and get PT 10.3.x udpates to keep up with the OS changes.

Those are the two options Avid has, and if they choose the former, I don't like it at all. In my book they must choose the latter.

That said;

I only know about Mac systems, but Windows is a moving target right now as well. Maybe even more than OSX, because of the W8 GUI change and all. If they choose the former option, that leaves Windows TDM systems out in the cold.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native... Thunderbolt or PCIe? kirkbross Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 09-18-2013 10:25 AM
Ethernet vs thunderbolt vs pcie Barry Johns Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 05-29-2013 01:29 PM
Thunderbolt-Sonnet’s Echo™ Express PCIe 2.0 Expansion Chassis with Thunderbolt™ Ports Barry Johns Pro Tools TDM Systems (Mac) 29 08-11-2012 07:01 AM
Yet another company with a PCIe to Thunderbolt product nst7 Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 01-31-2012 09:18 PM
Is Thunderbolt the end of PCIe cards? IO Composer Pro Tools TDM Systems (Mac) 23 05-02-2011 03:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com