Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-02-2011, 10:03 AM
adamqlw adamqlw is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 493
Default Controlling 11R via iPad and Wifi

Hey guys,

Just wanted to share this. I've been looking for a cheap and easy way to access my patches on my 11R without having to pull out my Roland FC300. I figured that with the recent MIDI implementation in iOS 4.2, there must be something for the iPad that can do that. As it turns out, I was right

http://web.me.com/miu.aco/miuaco-software/

Today, I managed to set up S1 Midi Trigger for the iPad and the corresponding server on my PC. With the 11R hooked up to my PC, I can now switch patches with my iPad. This is, to me, the most fantastic thing for home use as I no longer need to set up my FC300 to get instant access to my most frequently used patches. The program is super cheap as well, it has my thumbs up! Setting up the server can be a wee bit tricky, but if you follow the steps on the website you should be gold. Happy patch switching :)

Note: I am in no way, shape or form affiliated with S1 MIDI. I just felt that I should plug their app because it exactly filled a niche that I was hoping it would.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-02-2011, 10:19 AM
TieDyedDevil TieDyedDevil is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Portland, OR
Posts: 502
Default Re: Controlling 11R via iPad and Wifi

How does the iPad hold up to being stomped upon?

<j/k>

I didn't realize that there was MIDI support in that space. I also noticed the Line6 MIDI Mobilizer while perusing your link.

On the one hand, it might be kind of cool to have a customizable control surface. On the other hand, I'd use actual stomp switches more than a control surface, and I already have an FC-300. (Worse: I don't own an iPad; one of those makes the FC-300 seem inexpensive.) On the other other hand, a customized control surface on top of the rack, used to access controls not on the main page of the 11R, might have some value. On the other other other hand, more to carry…
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2011, 10:30 AM
adamqlw adamqlw is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 493
Default Re: Controlling 11R via iPad and Wifi

Hey TieDyedDevil

I am using this almost exclusively for home use. I jam along with tracks a lot at home, and I was looking for a quick way to access my most frequently used patches. Space is a real constraint for me, so I'm not keen on setting my FC300 at home. The S1 MIDI Trigger really hit the spot! Don't thunk I'd be using it live, that's what the FC300 is for. Although, I am tempted to get an iClip and the USB camera kit and give it a shot... For home use, it is most certainly awesome. no stomping involved I'm afraid :) I wouldn't go out and buy an iPad just for this, but it sure is one of the perks. So is typing this reply right now :)

Next step - set up S1 to control the protools mixer and transport!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2011, 01:24 PM
mikefont mikefont is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Texas
Posts: 691
Default Re: Controlling 11R via iPad and Wifi

That's friggin COOL adam!

If I ever get an ipad, I'll have to check that out!


.
__________________
Lenovo IdeaCentre K430 Windows 7 Pro SP1 64bit PC with 3rd generation 3.4 GB Intel Core i7-3770, 32GB DDR3, 2TB HDD, NVIDIA GeForce GT620 running Pro Tools 11.3.1 and PT 10.3.9 and the ELEVEN RACK!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-11-2012, 01:17 PM
Sorefingers Sorefingers is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Western NC
Posts: 53
Default Re: Controlling 11R via iPad and Wifi

How difficult is it to set this up? All I'd want to do is switch patches at home.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone Using A P5K-E Wifi AP Board For PT? Which BIOS To Use? epu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-15-2010 11:59 AM
WiFi J2sound VENUE Live Sound Systems 3 06-10-2009 06:18 PM
Router wifi in FOH kalunga VENUE Live Sound Systems 1 11-29-2007 07:41 PM
emachine- turn the wifi off! sid rosen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 05-03-2005 10:26 PM
Asus WiFi Rail Jon Rogut 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-19-2004 07:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com