Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-27-2007, 08:56 PM
dougied dougied is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Omahaha, Nebraska, U.S.A.
Posts: 609
Default Has anybody ever encountered a complete lock up?

This is a weird one for me. I already tried the D-Verb test was able to barely pass it with 32 tracks and 32 dverbs. The more I added the more the system became unstable etc....

Here's the conundrum... When I had 16 tracks with 50 dverbs it played for 1:09 and a black screen popped up and said I needed to restart my computer. Well I did, and I understand that I pushed it's limits there.

Tonight, I had only 3 tracks going for 3:30 secs with no plugs and was trying different ways to track my buddie's parts. Everything seemed fine. I had PT running but not tracking off and on for about 3 and a half hours or so when it finally crashed into the black "restart your computer" screen.

Is this normal for PT to do that for that amount of time being open? Or what could possibly make it do that?

Anyways.... Thanks in advance for any ideas!

-Doug
__________________
Mac Pro Dual Quad 2.8Ghz 2008
MacBook Pro i7 2012
OSX 10.8.5 - OSX 10.7.5
Pro Tools 10.3.7 - 11.1.2
6GB RAM
Universal Audio Apollo Quad!!!
Eleven Rack
Focusrite Octopre MKII
Yamaha HS80s
Rockit RP5 Monitors w/ RP10 sub
Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2007, 08:42 PM
M.Brane M.Brane is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: 1hr N/W of LA LA land
Posts: 1,999
Default Re: Has anybody ever encountered a complete lock up?

Kernel Panic suggests a serious hardware or software issue. I've only seen one on my rig, and that was due to incompatible hardware experimentation.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2007, 10:03 PM
lwilliam lwilliam is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Allison Park, PA (Near Pittsburgh)
Posts: 5,099
Default Re: Has anybody ever encountered a complete lock up?

I have seen that dreaded screen only one time in 3 years of using my dual G5 and I forget what I was doing, but it was way beyond normal use...it may not even have happened with PT running.

That is not normal with PT or any program. I have run PTLE 7.3 for 8-12 hours many times with no errors. If I'm switching between apps (like Logic and PT), I usually reboot just to make sure the memory is clean.

If you have AppleCare, now would be a good time to make a call and get their feedback.

__________________
Larry

PT 2021; MacBookPro M1; 16GB; Spectrasonics; Native Instruments, Toontrack, Waves...too many plugins.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-28-2007, 10:28 PM
Phil Jeffers Phil Jeffers is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,245
Default Re: Has anybody ever encountered a complete lock up?

Don't worry too much about it. Just force quite and go though the troubleshooting tips one by one (incl re-installing PT's - run DU etc.) All programs freak sometimes and need some TLC.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-28-2007, 10:30 PM
Phil Jeffers Phil Jeffers is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,245
Default Re: Has anybody ever encountered a complete lock up?

P.S. check the power supply also, make sure there's no spikes in the power or bad wavers.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Could not complete the import audio command because DAE error 35 was encountered..." Sean_tiburon macOS 1 02-29-2012 07:03 AM
"Could not complete your request because of an unexpected stream type was encountered milesholmwood macOS 1 01-13-2011 01:29 PM
DAE error - 5 was encountered salmonsound Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 01-12-2010 12:07 PM
DAE -9507 Was Encountered asimmd Pro Tools M-Powered (Win) 2 12-22-2009 11:35 AM
"could not complete your request because end of stream encountered" PT8 promblem nikokarpaasi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-22-2009 12:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com