Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-13-2007, 08:22 AM
iMartin iMartin is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Posts: 134
Default sound coming out of wrong speaker in 5.1 setup :-(

Hi! I´m trying to put a HD 2 system together and everything works perfect working with stereo mixing put when creating a 5.1 session the surround-panning is hey-wire!

Left speaker is correct, sound panned to centre speaker comes out of Right front, panning to LS sound comes out of RS. On top of that one of the speakers were DOA so when panning to Right speaker nothing comes out...and that is setup to the RS output.

This is probobly just a laughable thing but this is the first time I´ve put together a HD-system so I´m not sure what to do.

We´ve got a 192 i/o that sends the signal analog to a SPL Surround Monitor Controller. I´ve checked the connections 4 times - they are correct and I don´t know what more to do.

As I mentioned above, stereo mixes work correct with panning Left and Right.

Writing this makes me feel that the SPL is the faulty piece here...

Please help!

iMartin
__________________
PT9 HD3
Mac Pro 2.88 quad, 32 GB
Control24

Apogee Duet 2
Macbook pro i5 2.5GHZ, 10GB
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2007, 10:13 AM
iMartin iMartin is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Posts: 134
Default Re: sound coming out of wrong speaker in 5.1 setup :-(

None? Not even with an idea?
__________________
PT9 HD3
Mac Pro 2.88 quad, 32 GB
Control24

Apogee Duet 2
Macbook pro i5 2.5GHZ, 10GB
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2007, 02:48 PM
nikki-k nikki-k is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Hobette Alley
Posts: 2,357
Default Re: sound coming out of wrong speaker in 5.1 setup :-(

Hmmm...did you verify in the I/O Setup that things are routed properly? I *think* the default config for stereo is simply L->Out 1, and then R->Out 2; but for 5.1, the default is L, C, R, Ls, Rs, Sub...no? Unless you specified DTS/Pro Control monitoring during PT install, in which case it would be L, R, Ls, Rs, C, Sub. The former would then have your right channel mis-outputted, and could potentially result in a bit of fun...
__________________
nikki k
Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines.
On the other hand, you have different fingers.
Quote:
Originally Posted by nikki-k View Post
Sometimes ya just gotta put your tongue on the 9V battery just to see what all the fuss is about.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-15-2007, 02:23 AM
iMartin iMartin is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Posts: 134
Default Re: sound coming out of wrong speaker in 5.1 setup :-(

I cheched those things as well...I think I´ve narrowed it down to be a faulty snakecable between SPL and speakers...
__________________
PT9 HD3
Mac Pro 2.88 quad, 32 GB
Control24

Apogee Duet 2
Macbook pro i5 2.5GHZ, 10GB
Reply With Quote
  #5  
Old 01-15-2007, 11:47 AM
iMartin iMartin is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sweden
Posts: 134
Default Re: sound coming out of wrong speaker in 5.1 setup :-(

well after many test and hairs pulled out we finally manage to find a guy to help us out. seems that there was a was a conflict between 192 i/o and SPL. Protools was sending out signal standard 5.1 (L C R LS RS LFE) but SPL was working in SMPTE...oh well it´s all sorted out now!
__________________
PT9 HD3
Mac Pro 2.88 quad, 32 GB
Control24

Apogee Duet 2
Macbook pro i5 2.5GHZ, 10GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound only coming out of left speaker chrisshack89 Windows 5 05-29-2013 12:35 AM
Just setup pro tools 10 and have no sound coming through the ouput mingalls Pro Tools 10 2 08-13-2012 09:50 AM
5 speaker sound installation setup tomjoyce Post - Surround - Video 8 03-05-2011 11:56 AM
Sound only coming from left speaker on my MBox mini ajdevera 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-21-2010 09:20 AM
All of my bounces are coming out wrong... TheLP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 08-21-2004 12:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com