Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-20-2023, 05:18 PM
JoshCarp14 JoshCarp14 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2023
Location: Connecticut
Posts: 4
Default Re: Missing AAX plugins

Okay, but where do I find the main Pro Tools installer?
Reply With Quote
  #12  
Old 01-20-2023, 06:12 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 18,503
Default Re: Missing AAX plugins

You installed Pro Tools before? Hopefully you are not wasting time using Avid Link crapware.

All your current installers are in your Avid.com account, log in there, go to "My Products" , click the down arrow button to expand the relevant section and you'll see all the installers there. You may see other plugins installers (part of Avid Complete Plugin Bundle... if you are paying for that) but the core plugins being discussed are only in the Pro Tools installer bundle.
Reply With Quote
  #13  
Old 01-21-2023, 05:50 AM
JoshCarp14 JoshCarp14 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2023
Location: Connecticut
Posts: 4
Default Re: Missing AAX plugins

I installed Pro Tools Artist a few months ago. When I log in to my Avid account and go to "My Products," I have the option to download "Pro Tools 2022.12 Win (ZIP). I'm assuming this is the main installer. After downloading it, I extracted the files like you said. But inside the folder named "Protools," there is no folder named "ISSetup Prerequisites." I looked through all the folders, and I cannot find "Avid Effects Setup.exe" anywhere.
Reply With Quote
  #14  
Old 01-21-2023, 02:22 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 18,503
Default Re: Missing AAX plugins

It's there, unfortunately it's a marked as a hidden file/folder that I had not noticed before... I'm not sure how anybody uses Windows with all the best parts hidden. You can change setting to show hidden folders. Type "Show Hidden Files" into the search field of the TaskBar and follow where it takes you.

You could always just rerun the main installer and it should launch the plugin installer. It's totally unclear why some folks have missing core plugins, rerunning that stand-alone plugin installer and seeing that it completes without any error or crashing/disappearing is maybe an interesting test.
Reply With Quote
  #15  
Old 01-21-2023, 05:21 PM
JoshCarp14 JoshCarp14 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2023
Location: Connecticut
Posts: 4
Default Re: Missing AAX plugins

You're right. Thanks for your help, man. Finally got it!!
Reply With Quote
  #16  
Old 01-27-2023, 12:08 AM
Mikael7x Mikael7x is offline
Member
 
Join Date: Nov 2022
Location: Espoo, Finland
Posts: 8
Default Re: Missing AAX plugins

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post

These plugins are actually installed from The Avid Effects Setup.exe installer that run by the Pro Tools main installer. You can also run that installer separately from the uncompressed installer folder It's at INSTALLER_ROOT\Pro Tools\ISSetup Prerequisites\Avid Effect\Avid Effects Setup.exe. You should not need to uninstall anything to just run that installer.
Been busy for a while due to work but now had time to do this and it really did work! Thank you Darryl so much for your knowledge and helpfulness!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
missing plugins - missing subscription pt12 jazztronauts Pro Tools 12 0 02-23-2016 09:38 AM
PT 10.3.9 Missing AIR plugins sarateofilova Windows 1 11-19-2014 05:39 AM
The missing AIR plugins in PT9 Husmas macOS 3 08-31-2011 12:44 PM
Plugins missing in drop down list, but in plugins folder ?? mixingmadness 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-12-2007 10:27 AM
plugins missing MarkusB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-03-2006 06:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com