Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-07-2021, 10:50 AM
1m1 1m1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 735
Default Can Control stay active when PT is in the background?

One way that I use PT occasionally is to monitor different sources during a session. This is on my laptop (Macbook Pro), which is not the main recording rig.

During the session I use the laptop for several other tasks in other apps. I'd like to use Control on the iPad to be able to grab a fader once in awhile, but I'm finding that when PT is not the foreground app, all the faders de-populate from Control.

Is there a way to keep Control active when PT is in the background?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-07-2021, 11:30 AM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 829
Default Re: Can Control stay active when PT is in the background?

In the EuControl app on the computer, open the EuControl Settings window and go to the Assign tab. At the bottom you can lock the iPad and any other surfaces to Pro Tools. You can also lock just the monitor section of Control independently of the Surfaces.

You have to have Pro Tools open first, then go directly from Pro Tools to EuCon and make the assignment.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
  #3  
Old 04-07-2021, 02:51 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,325
Default Re: Can Control stay active when PT is in the background?

Here's a video showing the workflow in action:
https://youtu.be/h-C7lmteyG8?list=PL...qnjdWBH9nmfGF7


best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #4  
Old 04-07-2021, 09:54 PM
1m1 1m1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 735
Default Re: Can Control stay active when PT is in the background?

Thanks — this is the solution that I was looking for!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noob Q: Artist Mix Active in background EarHole Artist Series 2 04-19-2020 11:22 AM
With HDN do hardware inserts stay active when LLM is on? Matt Hepworth Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 07-19-2016 11:47 AM
Soundminer background transport control? reichman Post - Surround - Video 1 04-08-2011 12:47 PM
Control 24 won't stay online b3player ICON & C|24 1 05-21-2007 10:11 PM
"active in background" missing in Pro Tools 6? Matt Chan Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 07-24-2004 12:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com