Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-07-2007, 11:01 AM
ee8 ee8 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 60
Default Strange PT crashing issues; please help!!

OK, this is a strange problem. It seems like my midi tracks are going corrupt! When I edit a particular parameter on a midi track, it sometimes--not always--causes crashing of PT. For example:

Real Guitar midi track: when I adjusted the velocity (and ONLY the velocity), the next time I tried to save, PT would crash during the save, without saving my changes. This was a hard one to figure out, because I was able to keep working without crashing--until I tried to save. I fixed this by copying the notes onto a new track and deleting the old; the new track worked fine.

Ivory midi track: Here the problem was with the sustain. When I tried to draw an adjustment to the sustain pedal, or even copy and paste, PT would crash immediately. This time I was unable to fix the issue by copying onto a new track. However... after creating a few duplicate playlists, the problem went away.

Kontakt 2 midi track: Well, I would have loved to blame Kontakt for the crashes, but this problem didn't occur until after the others. This time the problem was with the volume; any changes to that caused an immediate crash. Anyway, since it's now happened with 3 different soft synths, I don't think it's related to one of them specifically.

Can anyone advise? I'm stumped. I've trashed prefs, Digi databases, repaired permissions, all that stuff several times. I know I'm a few cs updates behind, but I've been working intensely for months and I am waiting to finish the projects before I do any updates. I've been working under the current configuration just fine all this time.

Thanks in advance!!
__________________
2.5 Ghz G5/ 4 GB RAM
10.4.8
PTLE 7.3.1cs1
002 Rack
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2007, 11:26 AM
ee8 ee8 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 60
Default Re: Strange PT crashing issues; please help!!

Anyone?
__________________
2.5 Ghz G5/ 4 GB RAM
10.4.8
PTLE 7.3.1cs1
002 Rack
Reply With Quote
  #3  
Old 11-09-2007, 11:40 AM
ee8 ee8 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 60
Default Re: Strange PT crashing issues; please help!!

one more time...
__________________
2.5 Ghz G5/ 4 GB RAM
10.4.8
PTLE 7.3.1cs1
002 Rack
Reply With Quote
  #4  
Old 11-09-2007, 12:15 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,807
Default Re: Strange PT crashing issues; please help!!

Try this:

Go to MacHD>Users>your account>Library>Preferences>By Host and trash 'com.apple.midi.a bunch of numbers and letters.plist'.

Go to MacHD>Users>your account>Library>Preferences and trash 'com.apple.audio.audiomidisetup.plist'.

Empty the trash and restart, then see if everything is working.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 11-12-2007, 07:31 PM
ee8 ee8 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 60
Default Re: Strange PT crashing issues; please help!!

Thank you for chiming in! I've done exactly what you suggested, and got the same crashing issue (this particular time it happened when I attempted to copy and paste on the volume).

Any other ideas?

Thanks!
__________________
2.5 Ghz G5/ 4 GB RAM
10.4.8
PTLE 7.3.1cs1
002 Rack
Reply With Quote
  #6  
Old 11-26-2007, 10:44 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,807
Default Re: Strange PT crashing issues; please help!!

Can you create a new administrator account, login under it and test everything again? I want to rule out a possible problem with OS services under your current account....
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Sound Issues JayJJimenez macOS 6 07-12-2013 11:11 AM
Crashing; Strange error message Shatzer Pro Tools M-Powered (Win) 5 05-20-2010 07:27 PM
strange crashing problem MIDI MunchieLad Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-06-2007 07:43 AM
Strange PT Crashing Problem johnjm22 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-07-2005 01:42 PM
Need help with OS X crashing issues!!! twanster Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 05-24-2004 07:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com