Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-31-2010, 10:07 AM
notrude55 notrude55 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Miami, FL, USA
Posts: 109
Default Command 8 and DAWs other than PT

I own a Command 8 002R and use both PTLE7 and PTLE8, I have started dabbling into other DAWs like Harrison mixbus , Logic etc, and would love to find out if C8 could possibly and easily work as a control surface for anything other than PT. Anyone know?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2010, 06:14 PM
Hr.Austmann Hr.Austmann is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iceland
Posts: 53
Default Re: Command 8 and DAWs other than PT

Ive read that one should be able to use C8 with other daw's.
ive try'd with reaper.cubase5 and pt8 on my studio setup
and wont work at all exept on pt 7,3 on my Celeron lap top wich i use for internet and crap.
weird thing aswell that i bought it used and seen it in action on latest macpro before,and just the other day i took it to check if the unit was damaged and went to a different studio with also latest macpro and there it would not work but only on my celeron non studio computer and previous owner.
I just dont know??????
Reply With Quote
  #3  
Old 06-03-2010, 09:17 AM
lkingston lkingston is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Clermont
Posts: 80
Default Re: Command 8 and DAWs other than PT

I'm trying to map the Command 8 faders to Propellerheads Record. It seems to work if I connect the Command 8 via midi to my PC rather than trying to do it through the USB port of the Command 8 (where there doesn't even seem to be a Midi interface that is accessible to software other than Pro Tools.)

It seems to work well one way, that is from the faders to the DAW software. I don't see any way to automate the faders back from the DAW software to the Command 8 though. Is this the way it is supposed to work: flying faders only in Pro Tools?

Also, I can control the faders, the mutes, the solo buttons, etc. but I can't control the Propellerheads Record transport from the Command 8 transport buttons. Am I missing something?
__________________
laurencekingston.bandcamp.com
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2015, 03:24 PM
MATH020682 MATH020682 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: new zealand
Posts: 26
Default Re: Command 8 and DAWs other than PT

did you ever have luck with this?
I'm trying the same thing essentially and propellerhead told me that if i can get the command 8 to emulate a mackie (mcu) it will work...
Reply With Quote
  #5  
Old 10-13-2015, 01:26 PM
Tweakhead Tweakhead is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 1,801
Default Re: Command 8 and DAWs other than PT

I found this useful article at Sound On Sound:

http://www.soundonsound.com/sos/jul04/articles/digidesigncommand8.htm

Search the page for "stand-alone". There is an entire sub-section written about it.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-19-2015, 01:37 PM
MATH020682 MATH020682 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: new zealand
Posts: 26
Default Re: Command 8 and DAWs other than PT

Yea its a good article but doesn't quite have the info I'm after.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-07-2022, 12:54 PM
pneyrinck's Avatar
pneyrinck pneyrinck is offline
Neyrinck
 
Join Date: Feb 2003
Location: San Francisco
Posts: 178
Default Re: Command 8 and DAWs other than PT

V-Control Pro connects several DAWs to Command 8. Neyrinck
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
About SSDs in DAWs Sir Les 2 General Discussion 27 01-18-2014 11:13 AM
Connecting 2 DAWs michael37327 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-17-2011 11:24 AM
Let's ask Digidesign to make Command|8 work with other DAWs dr_axel ProControl, Control|24, Command|8 4 10-03-2007 05:45 AM
Syncing 2 DAWs tjkili 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 11-01-2002 12:53 AM
Other DAWs... trkkazulu General Discussion 1 01-25-2002 05:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com