Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-19-2010, 12:43 PM
xeshaka xeshaka is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Philadelphia
Posts: 4
Default Original Mbox on Windows 7

I honestly searched and cannot find a clear answer on this. Maybe I'm just bad at searching.

I have the original Mbox that came with Protools 6.7. I purchased the upgrade to 7.4 a while ago. I used to use it on an older Macbook I had, but it's falling apart fast. My question is, how can I install Protools on my new Windows 7 system? When I try to run the install from the disc it says it is blocked due to compatibility issues. How can I upgrade Protools if I can't install it in the first place? Is there a way to download a newer version Protools LE from Avid's site? I can't seem to find any link.

Any help would be greatly appreciated.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-19-2010, 12:52 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Original Mbox on Windows 7

To work with Windows 7, you would need to purchase the upgrade to Pro Tools 8, and then upgrade to 8.0.4

Unfortunately, support for the original mbox ended with 8.0.1, so even more unfortunately, you are out of luck.

Sorry.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2010, 12:58 PM
xeshaka xeshaka is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Philadelphia
Posts: 4
Default Re: Original Mbox on Windows 7

Ok, thanks for the quick response. I might try to install XP on my PC as a dual boot option. Or maybe I'll try to find a new mbox on ebay :/
Reply With Quote
  #4  
Old 11-19-2010, 01:05 PM
xeshaka xeshaka is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Philadelphia
Posts: 4
Default Re: Original Mbox on Windows 7

Does the same apply for Windows Vista? I have a copy of Vista Home Premium.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-19-2010, 02:00 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Original Mbox on Windows 7

Quote:
Originally Posted by xeshaka View Post
Does the same apply for Windows Vista? I have a copy of Vista Home Premium.
As long as its 32bit it its worth a shot. As previously mentioned your still going to be stick at 8.0.1
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #6  
Old 11-19-2010, 02:05 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Original Mbox on Windows 7

Quote:
Originally Posted by xeshaka View Post
Does the same apply for Windows Vista? I have a copy of Vista Home Premium.
Come to think of it I just installed Vista Buisness 32 bit on a 6 core AMD machine about a month ago and lent it along with my MBox to a friend to write demos with. It seemed to run fine here and I haven't heard any compliants from her so I'm assuming it's all good.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #7  
Old 11-19-2010, 08:29 PM
xeshaka xeshaka is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Philadelphia
Posts: 4
Default Re: Original Mbox on Windows 7

Awesome, I'll give Vista a shot :)
Reply With Quote
  #8  
Old 11-19-2010, 09:21 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Original Mbox on Windows 7

Quote:
Originally Posted by xeshaka View Post
Awesome, I'll give Vista a shot :)
As always your mileage may vary. Keep in mind I did not test this extensively but it seemed stable and had no PT related problems except as noted below. This was with the latest MBox compatible version of PT 8.0x. Which I beleive is 8.0.1cs3.

You should be fine with Vista. Just make sure to optimize the machine per Avids recommendations.

EDIT: knowing what hardware your installing it on would be helpful. Let us know how it works.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 7, Pro Tools LE 8.0 and Original MBox. Is it possible? RuffinMedia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 36 07-11-2017 08:47 AM
Original Mbox 1 on Windows 7 kverse Digidesign Hardware & Software 7 11-13-2016 04:39 AM
Original Mbox not installing on windows amac84 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-17-2010 10:08 AM
Original MBox with Windows Vista or Windows 7 JoshuaD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-16-2009 06:57 AM
Original MBox on Windows Vista or Windows 7 JoshuaD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-16-2009 06:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com