Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-02-2021, 07:52 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,646
Default Re: Eucontrol Icon at dock

Quote:
Originally Posted by Resuah Knit View Post
ok I have the problem stated in the title of this treat, the icon in the actual dock, I want it gone so the app only runs in the notification area. is it possible? I can't remove it from the dock it seems.
Did you try what I posted earlier?
Reply With Quote
  #12  
Old 06-06-2022, 02:51 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Eucontrol Icon at dock

Quote:
Originally Posted by Resuah Knit View Post
ok I have the problem stated in the title of this treat, the icon in the actual dock, I want it gone so the app only runs in the notification area. is it possible? I can't remove it from the dock it seems.
I also find the eucon icon takes up space in the Dock, and it's totally unnecessary, as we can access its settings in the menu bar. And I can't see any option to remove it from the dock when I right-click it. Simply dragging it out from the dock doesn't work either, because it's a running application, I guess. It's just annoying. I put a lot of work into tayloring my dock.
__________________
Mac mini M2 Pro 32/512. MacOS 13.6.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1.
Reply With Quote
  #13  
Old 07-22-2022, 12:35 PM
WolfieCAL WolfieCAL is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: HOLLYWOOD
Posts: 39
Default Re: Eucontrol Icon at dock

Would love to know if a solution for this had been found yet?
Reply With Quote
  #14  
Old 07-22-2022, 12:43 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Eucontrol Icon at dock

Quote:
Originally Posted by WolfieCAL View Post
Would love to know if a solution for this had been found yet?
No. Not as far as I know.
I can access Eucontrol in the menu bar, I don't need it taking up space in the Dock.
Just another stupid oversight by Avid, which, they will probably never bother to do anything about.
__________________
Mac mini M2 Pro 32/512. MacOS 13.6.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-22-2022, 04:28 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,646
Default Re: Eucontrol Icon at dock

We will fix it....but in the meantime https://www.cnet.com/tech/computing/...owing-in-os-x/
Reply With Quote
  #16  
Old 07-22-2022, 04:29 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,646
Default Re: Eucontrol Icon at dock

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
Just another stupid oversight by Avid, which, they will probably never bother to do anything about.
Really.....
Reply With Quote
  #17  
Old 07-22-2022, 06:50 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Eucontrol Icon at dock

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
We will fix it....but in the meantime https://www.cnet.com/tech/computing/...owing-in-os-x/
I will take your word for it.
Your meantime fix is a little pathetic; 'here's how to modify our application'.
Nevermind. This is a non-problem… really; If you can fix Eucontrol so I don't lose layouts on my Artist Mix everytime I close Eucontrol on my iPad (another stupid problem), I'll not complain anymore.
__________________
Mac mini M2 Pro 32/512. MacOS 13.6.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1.
Reply With Quote
  #18  
Old 07-23-2022, 11:56 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,646
Default Re: Eucontrol Icon at dock

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
I will take your word for it.
Your meantime fix is a little pathetic; 'here's how to modify our application'.
Nevermind. This is a non-problem… really; If you can fix Eucontrol so I don't lose layouts on my Artist Mix everytime I close Eucontrol on my iPad (another stupid problem), I'll not complain anymore.
It's not stupid that removing part of a mixing console halfway through a session causes the surface to reset to its new configuration. Certain things have to be the way they are to allow the complex systems to work.
Reply With Quote
  #19  
Old 07-23-2022, 01:59 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Eucontrol Icon at dock

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
It's not stupid that removing part of a mixing console halfway through a session causes the surface to reset to its new configuration. Certain things have to be the way they are to allow the complex systems to work.
When this happens, I can easily go to Eucontrol settings on the mac (by clicking the menu bar item - the icon in Dock doesn't give me settings) and recall the layout that disappeared from Artist Mix. I can't imagine that it'd be that difficult to have this happen automatically, but what do I know.


Added: also, the Control app is still present in the iPad's memory, so I don't see why it has to disappear from the list of sufaces when I close it. Lots of apps on the iPad are active in the background.
__________________
Mac mini M2 Pro 32/512. MacOS 13.6.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1.
Reply With Quote
  #20  
Old 07-23-2022, 02:49 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,646
Default Re: Eucontrol Icon at dock

Every time a user reconfigures their surface....a layout gets recalled. I don't think this would be to everyone's liking.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dock PT icon hangs onepercentfree macOS 0 08-28-2011 11:35 AM
HELP! accidentally dumped my Pro Tools icon from the dock GMP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-13-2010 04:36 AM
OSX 10.4 ProTools LE 7.3 Launch Failure/Bouncing Icon on Dock JohnColtrane 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-29-2008 12:22 PM
ProTools aqua icon for dock! 8trackmac 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-19-2003 01:28 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com